Közélet

Orbán Viktor szupersztár

Simán ott lehetne a legnépszerűbb Facebook-celebek dobogóján.

Bár sokak szerint a demokratikus intézmények kormányzása alatt megrogytak, az emberek 53 százaléka már diktatúrát, tekintélyuralmi rendszert, maffiaállamot emleget, de ez sem halványíthatja el azt a vitathatatlan eredményt, hogy jelenleg a magyar politikusok közül ő az egyetlen, aki simán bekerülhetne a magyar Facebook-celebritások közé.

A számok nem hazudnak és a Forbes szerint a legtöbb rajongója (747 000) Rubint Rékának van. Szorosan mögötte áll Kasza Tibor (745 000). A harmadik Nótár Mary (504 000) hozzájuk képest nagyon lemaradt. Persze ez nem mond semmit – hiszen Rubint Réka nem hirdetett még edzést, Nótár Mary koncertet a Kossuth térre, ahova Orbán Viktor már tömegeket vitt ki -, de tény, közösségi oldala alapján a magyar kormányfő messze kiemelkedik a közszereplők mezőnyéből.

Annyira, mintha nem is politikus volna, hiszen Vona Gábornak (Jobbik) 273 810, Gyurcsány Ferencnek (DK) 128 185, Molnár Gyulának (MSZP) 19 595 követője volt 2016. augusztus 3-án, délelőtt 11 órakor a Facebookon. Ugyanakkor, amikor a magyar miniszterelnöknek 533 853. Ha koncertet adna Felcsúton – ez alapján – többen csápolnának Orbán Viktornak, mint a popsztároknak, hiszen közösségi oldala szerint népszerűbb, mint Nótár Mary, L.L. Junior, Molnár Ferenc Caramel, Majka, Tóth Gabi, Rúzsa Magdi, Vastag Csaba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik