Közélet
Bokros-Lajos(7)(430x286)(2).jpg (Bokros Lajos)

Bokros: “Hallottad Orbán Viktor? (…) Vacak hatalom a tiétek…”

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 05. 30. 14:59

A MoMa elnöke arcpirítónak nevezi a szégyent, amit a kormány a hazára hozott.

A Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) elnöke drámainak nevezi az amerikai külügyminiszter-helyettes beszédét, amit Sarah Sewall a hazai sajtó munkásai előtt tartott.

Erős és nyílt üzenet attól a hatalomtól, amelyik a szabadságjogok és a demokrácia legfőbb őre az egész világon. Hallottad Orbán Viktor? Nem a lázálmod szerinti háttérhatalmak által pénzelt hazai ellenzék, hanem a szövetséges amerikai kormány mondta ki, hogy a király meztelen. Vacak hatalom a tiétek; ócska duma az illiberális demokrácia.

Bokros Lajos pontokba is szedi, miért.

1. Nincs sajtószabadság. Utasítjátok a tévéállomásokat, hogy miről lehet szó és kiket lehet meghívni. Mi tudjuk, mert 6 éve nem kapunk meghívást az állami televízióba.

Bokros Lajos azt írja, neki már 2010-ben megüzente az egyik szerkesztő, hogyha őt meghívják, kirúgják.

2. Sarah Sewall szerint megszüntettétek az igazságszolgáltatás függetlenségét. Tönkrement az alkotmánybíróság, hiszen torz a bírák jelölési és kiválasztási módja. Mi már azóta tudjuk ezt, mióta kitaláltátok az egypárti alaptörvényt és jogtalanul elküldtetek többszáz bírót nyugdíjba.

3. Az amerikai tisztviselő idézte az OSCE jelentését a 2014-es parlamenti választások előkészítéséről: a folyamat nem volt áttekinthető, nem volt előzetes konzultáció és a választókerületek átszabását a Ti nyers hatalmi önkényetek vezérelte. Mi már tudtuk ezt. Nem most hallottuk először a legszebb angol szót: gerrymandering.

4. Nyíltan kimondta az amerikai külügyminiszter-helyettes, hogy a korrupció állami politika rangjára emelkedett Magyarországon. Ezt használjátok a jogállamiság aláaknázására és az ellenzékiek elhallgattatására, megvesztegetésére. Hat éve látjuk ezt. Nem csak hatékonytalanok vagytok, hanem velejéig erkölcstelenek is.

A szégyen, amit hazánkra hoztatok arcpirító – írja a Modern Magyarország Mozgalom elnöke, aki szerint a nép már azt mondja, hogy fegyverrel kellene elzavarni a Fideszt.

Örüljetek, mert ilyenkor mindig csitítjuk az erőszakos megoldást pártoló egyedeket.

A MoMA azonban nem forradalmi párt, ezért elnöke szerint a választásokon fogja “a történelem szemétdombjára hajítani” a Fideszt, amelyért az amerikai demokratikus hatalom sem fog krokodilkönnyeket hullatni, mert Washington az ő természetes szövetségesük, nem Orbánéké. 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.