Közélet

Együtt: Orbán Viktor a leggazdagabb magyar

Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)
Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)
Strómanjain keresztül több mint kétszázmilliárd forintos vagyona van a kormányfőnek. Legalábbis az ellenzéki párt számításai szerint.

Strómanjain keresztül Orbán Viktor miniszterelnök a leggazdagabb magyar, 205 milliárd forintos vagyonával – mondta az Együtt elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján. Szigetvári Viktor közölte, a héten jelent meg a száz leggazdagabb magyarról szóló kiadvány, de az Együtt elvégezte azt a munkát, amit a kiadvány szerkesztői nem, és összeadták Orbán Viktor vagyonát, “amelyet strómanok kezelnek”, többek között a médiaiparban és az építőiparban.

Ez alapján szerintünk Orbán Viktor Magyarország legsikeresebb vállalkozója 205 milliárd forintos vagyonával – mondta. Hozzátette: ez 15-20 év alatt “csodálatos vagyonosodás”. Szigetvári Viktor szerint attól, hogy Orbán Viktor megkéri a családtagjait, a politikai érdekköréhez tartozó strómanokat, hogy kezeljék a pénzét, attól még az a pénz az övé marad.

Fontos, hogy mindenki megismerje, nem tisztességes nagyvállalkozók Magyarország leggazdagabb emberei, hanem Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki az adófizetők pénzén gazdagodott meg – hangsúlyozta. Jelezte: ennek érdekében tájékoztató kampányt is indítanak.

A politikus szólt arról is, hogy a párt megítélése szerint bűn, ha adófizetői pénzből vagyonosodnak emberek, “akik önmaguk tehetsége folytán nem tudtak volna meggazdagodni”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik