Közélet
tanar(430x286).jpg (Array)

Megtörtént az elképzelhetetlen: nem kaptak fizetést a tanárok karácsony előtt 3 héttel

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 12. 06. 10:37

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint

megtörtént az elképzelhetetlen. A 21. század Magyarországán, az Európai Unió tagállamában több tízezer pedagógus nem kapta meg a fizetését a jogszabály és a kollektív szerződés által garantált időben.

Vasárnap kiadott közleményükben hozzáteszik: mindezen három héttel karácsony előtt kell átmenniük. A szervezet úgy látja: ami Magyarországon a közoktatás és juttatásainak ügyében történik

az vérlázító, alkalmas a demokráciába vetett feltétlen bizalom aláásására. A kormányzati kommunikáció hiteltelen, szánalmas magyarázkodás, kifogások keresése és vádaskodás, vegyítve – természetesen – némi sikerpropagandával, melyet elfogadni nem tudunk, s visszautasítunk.

Ahogyan korábban a 24.hu is beszámolt róla:

százezrek fizetése csúszik decemberben, mivel a Magyar Államkincstár technikai hibára hivatkozva nem tudja időben elutalni a közalkalmazottak november havi bérét.

Rendőrök, tanárok, tűzoltók, orvosok, ápolók és még sokan mások nem vagy csak akadozva jutnak a bérükhöz. Az ok az, hogy a Magyar Államkincstár november 6. és 15. között átállt a KIR3 nevű bérszámfejtő rendszerről a KIRA-ra, és az országos átállás nem megy zökkenőmentesen – összesen 900 ezer emberről van szó.

A kialakult helyzet miatt a PDSZ követeli a felelősök megnevezését, és elszámoltatását, illetve azt, hogy “a Parlament – a lehető leghamarabb – alkosson olyan jogszabályi környezetet, mely lehetővé teszi hazánk közoktatásának biztonságos, és eredményes működését.”

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Charleroi, 2017. szeptember 19.
A Ryanair ír légitársaság repülőgépei a belgiumi Charleroi repülőtéren 2017. szeptember 19-én. A cég több mint 2000 járatát törölte, ebből 143 Belgiumból induló járatot pilótahiány, a légiforgalmi irányítás kapacitásának szűkössége, a sztrájkok, a kedvezőtlen időjárás, valamint a személyzet szabadságának kötelező kiadása miatt. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.