Közélet

5 dolog, amit biztosan nem tudott Nógrádi Györgyről

nógrádi györgy (nógrádi györgy)
nógrádi györgy (nógrádi györgy)

Sokat hallani mostanában Magyarország ismert, és ha mondhatjuk így, egyik biztonságpolitikai szakértőjéről, Nógrádi Györgyről. Az Index portrécikket készített vele, amelyből kiderül, hogy Nógrádi tudományos munkásságát minden kétséget kizárólag lehetetlen azzal vádolni, hogy létezne. Ugyanígy azokat a külföldi egyetemeket, ahol Nógrádi tiszteletbeli vagy valós pozíciókat tölt be, szintén nem érheti a létezés vádja. Semmiképpen nem lehet ugyanakkor kizárni, hogy Nógrádi jelenleg is felügyelő bizottsági tisztséget tölt be a főváros egyik cégénél.

Ez mind szép és jó, rengeteg mindent megtudtunk Magyarország egyik, ha fogalmazhatunk így, biztonságpolitikai szakértőjéről. De van néhány dolog, ami még az Index rendkívül részletes cikkéből sem derül ki. Ha szereti a Tanár Úrral kapcsolatos ún. fun facteket, akkor ezt a cikket bizony önnek találták ki, mint népvándorlásnak a határzárat.

Íme 5 dolog, amit eddig biztosan nem tudott Nógrádi Györgyről:

  1. Hiába azonosították az 1956-os intézet munkatársai, Nógrádi saját bevallása szerint SEM dolgozott ügynökként Raguza fedőnéven.
  2. Hiába állítja az intézet, Nógrádi korábban elmondta, hogy nem dolgozott a tikosszolgálatnak és nem ők küldték az NSZK-ba sem.
  3. Az NSZK-ban az 1956-os intézet állításaival ellentétben NEM azért járt, hogy aggodalmát hangoztassa Nagy Imre újratemetésével kapcsolatban.
  4. Az NSZK-ban azért járt, mert hét különböző konferencián vett részt, ám ilyen alkalmakkor csupán néhány napig volt távol, a kérdéses hetekben pedig nem hagyta el az országot.
  5. Erről saját maga beszélt, de – valószínűleg illendőségből – nem nevezte nevén a konferenciákat. Sőt, Rainer M. Jánosnak, az intézet vezetőjének saját bevallása szerint iratokkal igazolta ezt.

Reméljük, ön is jól szórakozott, és az esti kocsmázás során újra remekül teljesít majd a “Meglepő tények Nógrádi György Biztonságpolitikai szakértőről” nevű ismert magyar ivós játékban.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik