Közélet

Mindjárt át kellene adni a felcsúti kisvasutat, de még a síneket se rakták le

600 millió forint uniós forrást adtak rá, október 31-ig el kellene készülni.

Több helyen még a sínek sincsenek a helyükön a felcsúti kisvasút nyomvonalán, pedig a beruházásnak két hét múlva el kellene készülni – számolt be az RTL Klub. A csatorna stábját hétfőn délelőtt csend és álló munkagépek fogadták, munkásokat is csak elvétve láttak. A határidő október vége, novemberben már járnia kellene a kisvasútnak.

A Mészáros Lőrinc vezette Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány 600 millió forint uniós forrást nyert a beruházásra. Évente tízezer utassal számolnak a pályázatban, bár az 1800 fős falu lakói azt mondták, ők nem fogják használni. A kisvasútnak három megállója lesz, egy a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiánál, egy Felcsút szélén, egy pedig az alcsúti arborétumnál.

A kivitelező cég nem reagált az RTL megkeresésére, Mészáros Lőrincet sem lehetett elérni. A Miniszterelnökségtől azt közölték, hogy az építkezés a támogatási szerződésben rögzítettek szerint halad. Csepreghy Nándor államtitkár korábban azt mondta: ha az alapítvány nem teljesíti a vállalásait, legalább részben vissza kell fizetnie a pénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik