Közélet

Akácfa utcai gyilkosság: őt gyanúsítják Nancy megölésével

Yao-Gaopeng (Array)
Yao-Gaopeng (Array)

A rendőrség nemzetközi elfogatóparancs alapján keresi a 32 éves Yao Gaopenget. Úgy tudjuk, rablógyilkosság történt.

Azonosították a nyomozók az Akácfa utcai gyilkosság feltételezett elkövetőjét, Yao Gaopeng 32 éves kínai állampolgárt – közölte pénteken a Budapesti Rendőr-főkapitányság.


Fotó: police.hu

A nyomozás eddig ismeretlen tettes ellen folyt, azonban “a széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás, valamint nemzetközi együttműködés eredményeként” sikerült azonosítani a 19 éves lány támadóját. A gyanú szerint a férfi – miután megölte a fiatalt – elhagyta Magyarország területét.

A kínai férfi ellen a Budai Központi Kerületi Bíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki.

A Hí24 úgy értesült, Nancy rablógyilkosság áldozata lett. A támadó értékeket vitt el az Akácfa utcai lakásból, és – ahogy azt tudni lehetett – a lány telefonját is. Információnk szerint DNS-minta alapján azonosították a gyanúsítottat.

Ahogy arról beszámoltunk,a lányt május elején ölték meg Akácfa utcai otthonában. Úgy tudni, gyilkosa több alkalommal megszúrta. Azt már korábban tudni lehetett, hogy a rendőrség vélhetően egy ázsiai férfit keres, Nancynek ugyanis – aki prostituáltként dolgozott – csak ázsiai kuncsaftjai voltak. Kimondottan egy olyan oldalon hirdette magát, ahol velük ismerkedhetett. Bár a tettes a lány telenfonja eltűnt, úgy tudni, a nyomozók lekérték a híváslistáját és ellenőrizték.

Nancyvel kapcsolatban halála után felröppent a hír, hogy vendégei között volt egy ismert politikus is, sőt később már arról cikkeztek, hogy többen is megfordultak nála “ebből a körből”, am a rejtélyes partner létezésére azóta sem utal semmi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik