Pénzügy

Tiborcz 369 millióért vett egy felújítandó budai villát

Az Átlátszó.hu több forrása is megerősítette, hogy egy korábban 369 millió forintért meghirdetett XII. kerületi villát vett meg Tiborcz István a nyáron.

Egy héttel ezelőtt már érkezett róla hír, hogy a 369 milliós budai villát vásárolhatta meg Tiborcz, akkor az Átlátszó azt is írta, hogy az ára is egy bő százassal magasabb, mint a többi hirdetett családi házé. És hogy Tiborcz István egyedüli tulajdonosa az ingatlannak, de fő szabály alapján a telek és a rajta álló épület Orbán Ráhellel közös tulajdonának számít.

A miniszterelnök veje hétfőn interjút adott a Matolcsy György jegybankelnök fia által tulajdonolt Origónak, amiben azt nyilatkozta, hogy a Kútvölgy-virányosi villát üzleti célra vásárolta. Az interjúból kiderült az is, hogy valóban az övé egy Tiborcz-közeliként elhíresült ingatlancég, a BDPST Zrt., amely számos nagy értékű ingatlant vásárolt fel országszerte az elmúlt években.

Tiborcz: nincs offshore tulajdonos a BDPST-ben
A miniszterelnök veje örül, hogy apósa lett Orbán Viktor, de nehezen tűri a sajtótámadásokat.

A 369 millió forintért hirdetett Kútvölgy-virányosi villát azonban nem a cége, hanem a saját nevére vásárolta meg az üzletember. A villa 1941-ben épült, háromszintes, 11 szobás, van hozzá egy szolgálati lakás, garázs, medence és 1536 négyzetméter telek is. Az épületről azonban kiderült, hogy életveszélyes volt, most zajlik a felújítása. A portál az ingatlanos portálok korábbi hirdetései alapján számos képet, és egy videót is közöl a villáról, amely így fest kívülről: 

Kiemelt kép: MTI, Burger Barna

Ajánlott videó

Olvasói sztorik