Pénzügy

Később jön a családi pótlék és a gyes is novemberben

A családtámogatási és szociális ellátásokat általában minden hónap első munkanapján folyósítják, most azonban mindenszentek miatt novemberben ismét késhetnek a pénzek – hívta fel a figyelmet a Pénzcenrtum.hu.

A folyósító szerv, tehát az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) honlapján található tájékoztatás szerint november 2-án kezdik a kiutalást. Mivel azonban a bankszámlákon jellemzően 1-2 nap alatt írják jóvá az összeget, míg a postai kifizetés 4-5 munkanapot is igénybe vehet, így sok család csak a november hatodikával kezdődő héten kapja kézhez az őket megillető összeget.

Az érintett ellátások:

  • anyasági támogatás,
  • családi pótlék,
  • gyermekgondozást segítő ellátást (gyes),
  • gyermeknevelési támogatást (gyet).

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közleményben reagált a késésre, azt írják:

A családtámogatási ellátásokat és a fogyatékossági támogatást a szokásos rendnek megfelelően, a januárban közzétett utalási naptár szerinti időpontban, a jogszabályokkal összhangban utalják. Mivel 2017. november 1-je munkaszüneti nap, így az ellátásokat 2017. november 2-án (csütörtökön) indítja a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság. Ennek megfelelően a bankszámlára történő utalásokat 2017. november 3-án (pénteken) írják jóvá, a postai úton érkező ellátásokat pedig három-öt nap múlva kapják meg a jogosultak.

Kiemelt kép: Kisgyermekes fiatalok sétálnak babakocsikat tolva a Városligeti-tó partján az őszi napsütésben. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik