Pénzügy

Parkolás – kibabrálnak Tarlósék az autósokkal

parkoloor(650x433)(4).jpg (parkolóőr, )
parkoloor(650x433)(4).jpg (parkolóőr, )

Ezentúl csak az úszhatja meg a parkolási bírságot Budapesten, aki vagy nagyon szerencsés, vagy képes fénysebességgel megvenni a parkolójegyét. A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén ugyanis elfogadták azt az előterjesztést, mellyel megszüntetik a parkolójegyek utólagos bemutatásának lehetőségét. Ezzel a “kiskapuval” ugyanis egyre többen éltek vissza – írta az mfor.hu.

Az eddigi szabályozás lehetővé tette, hogy ha az autós az ellenőrzés időpontjában rendelkezett érvényes parkolójeggyel, csak azt nem az előírásoknak megfelelően helyezte el, vagy az ellenőrzés időpontja és a fizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el 5 percnél hosszabb idő, vagyis épp az ellenőrzés ideje alatt vette meg a jegyet, akkor a parkolásüzemeltető ügyfélszolgálati irodájában bemutassa az eredeti parkolójegyet. Ez a lehetőség ugrott.

A portál szerint mindez könnyen visszás helyzeteket szülhet, hiszen az új szabályozás szerint hiába van jegye az autósnak még a bírság kiszabásának időpontja előtt, semmit nem fog érni vele, nem lehet hol és kinek bemutatni azt. A gyakorlatban így, ha nem hipersebességgel intézi valaki a jegyvásárlást, minden szándéka és igyekezete ellenére is szerencsétlen esetben bírságot is fizethet. A meglévő és érvényes parkolójegy ellenére. Érdekesség, hogy a módosítás indoklásában el is ismerte az előterjesztő, hogy mindez hátrányosan érintheti az autósokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik