Pénzügy

Nagy kérdőjelek Orbán kis vagyona körül

A foci meg az autók miatt nem kerek a matek a miniszterelnök vagyonnyilatkozatában.

Bár a jelenlegi rendszer általában sem teszi átláthatóvá egy  politikus vagyoni helyzetét, a kormányfőnél külön érdekes, miből finanszírozza családja nagypolgári életmódját – írja a Népszabadság. A lap úgy számol, hogy a miniszterelnöki és képviselői jövedelem elmegy rezsire és a hatszemélyes (az öt gyerek közül négy még velük él) család szükségleteire, amibe síutak, külföldi focimeccsek már kevéssé férnek bele.

Márpedig Orbán Viktor, és fia, Gáspár elment Berlinbe, a BL-döntőre, a hivatalos álláspont szerint magánemberként. Ezt csak a családi kassza terhére tehették, mivel a kormányfő vagyonnyilatkozatban nincs nyoma, hogy bármilyen ajándékot kapott volna.

A lap furcsállja azt is, hogy Orbánnak nincs autója, de az állami VW Transporter mellett egy másikat is rendszeresen vezet, miközben felesége egy terepjáróval a gyerekeket viszi iskolába, egy másik terepjáróval pedig – a közelben lakók szerint – „valamelyik gyerek” közlekedik.

A járművek egyike sem szerepel a vagyonnyilatkozatban, így vagy az hiányos, vagy az állam ennyire nagylelkű az autóhasználat terén a kormányfő családjával – írja a Népszabadság.

Orbán Viktornak tavaly óta egyébként nem nőtt az  ingatlanvagyona, néhány miniszterével ellentétben ő maga nem vett földet és nincs se autója, se egyéb nagy értékű ingósága, gazdasági érdekeltsége. A feleségével közös számláján a tavalyi 930 ezer forint helyett már 5 millió 53 ezer forint szerepel, de a kormányfőnek 5,5 millió forint bevétele származott könyvkiadásból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik