Gazdaság

Felpörgeti a wellness-szállodák forgalmát a nemzeti ünnep

Dübörögve startol az őszi szezon a turizmusban: közel 40%-kal többen foglaltak szállást a hosszú hétvégére - derült ki a Szallas.hu friss adataiból. Az átlagos foglalási érték 44 401 forint, és a vendégek egyharmada SZÉP-kártyával fizet. Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban.

Kedvez a hosszú hétvége a belföldi turizmusnak a portál legfrissebb adatai szerint: 37 százalékkal több a foglalások száma az átlagosnál. Jellemzően két éjszakás kikapcsolódásra adjuk a fejünket. Vannak, akik már pénteken elindulnak, de a legtelítettebb nap szombat lesz, ami egyébként az őszi szezon második legforgalmasabb napja szeptember elseje után, kommentált a portál ügyvezető igazgatója, Szigetvári József. A legtöbben párban, 2 főre foglalnak, és fontos döntési szempont a wellness lehetőség is, így az ünnepi hétvége sokaknak romantikázással telhet majd, tette hozzá. A szálláshelytípusok közül a vendégházak, apartmanok és panziók a legkeresettebbek ebben az időszakban.

A foglalások átlagértéke 44 401 forint az őszi hosszú hétvégén. Ha SZÉP-kártyával fizetünk, körülbelül 68 100 forint értékben tesszük. A Szallas.hu adatai alapján a foglalások közel harmadát SZÉP-kártyával fedezik.

Eger, Budapest, Gyula lesz a legzsúfoltabb

A feltöltődésre vágyók kedvelt úti céljai közé tartoznak az őszi hosszú hétvége alatta fürdővárosaink, valamint Budapest. A legvonzóbbnak ez alkalommal Eger, a fővárosunk és Gyula bizonyult. Bár lecsúsztak a dobogóról, Hajdúszoboszló, Sopron és Pécs is ott szerepel a 6 legnépszerűbb település között. A top tízben még Hévíz, Debrecen, Szeged és Szilvásvárad kapott helyet. Külföldi kikapcsolódás esetén a horvát riviéra helyett főként Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába és Romániába utazunk.

A top 10 legnépszerűbb hazai település a hosszú hétvégén:

1. Eger

2. Budapest

3. Gyula

4. Hajdúszoboszló

5. Sopron

6. Pécs

7. Hévíz

8. Debrecen

9. Szeged

10. Szilvásvárad

A top 10 legnépszerűbb külföldi úti cél a hosszú hétvégén:

1. Zakopane (Lengyelország)

2. Prága (Csehország)

3. Krakkó (Lengyelország)

4. Torockó (Románia)

5. Poprád (Szlovákia)

6. Szluin (Horvátország)

7. Tátralomnic (Szlovákia)

8. Zár (Szlovákia)

9. Bécs (Ausztria)

10. Nagyvárad (Románia)

A top 5 legkeresettebb szálláshelytípus a hosszú hétvégén:

1. vendégház

2. apartman

3. panzió

4. hotel****

5. hotel***

Ajánlott videó

Olvasói sztorik