Gazdaság

A vizes vb legizgalmasabb munkája a villamoskapu őréé

Az őrnek fontos szerepe van: ki kell tárnia a lekordonozott rész kapuját az átdübörgő villamosok előtt. Fotócellás ajtó azért mégsem lehet itt.

Pár napja különös jelenséget észlelhetnek azok, akik a budai rakparti (19-41-es) villamosokkal robognak tova: a villamospályát két helyen is kordonnal zárják el, mivel a vizes vb (és korábban a Red Bull Air Race) miatt lezárták a komplett felső rakpartot a Batthány tértől a Bem térig. Az autóforgalmat elterelték, ez kisebb káoszt okozott, de mára megszokták az autósok.

A villamossíneket azonban nem lehet átfektetni a Fő utcába, így a villamosokat változatlanul beengedik a lezárt területre. Azonban a villamospályát is keresztezi a kerítésrendszer, nem toltak ide gyodavagont sem. Ahhoz, hogy egy szerelvény kordondöntés nélkül átgördüljön a lezáráson, mindkét végen szolgálatot teljesít egy villamoskapuőr. Az ő feladata nemes és egyszerű: ha jön a villamos, kinyitja a kaput, ha elment bezárja. A munkájuk azonban néha veszélyes, videónkon látható is, amint egyikük a Batthyány téren majd’ beszorul két szerelvény közé, de egy zerge ügyességével elpattan a közelgő Tatra villamos elől.

Olvasói sztorik