Gazdaság

Ha elfogy a pénz, Orbán kivezet minket az EU-ból

Róna Péter (Róna Péter)
Róna Péter (Róna Péter)
Ezt mondja Róna Péter, aki szerint a kormányfő jelenleg éppen erre készíti fel a magyarokat.

A felzárkózás Nyugat-Európához illúzió, Magyarország abban a zsákutcában vergődik, amibe az első világháború után került – mondta a Hír Tv-ben a közgazdász, aki ezt azzal magyarázta, hogy nem sikerült kialakítani azt a társadalmi, gazdasági, erkölcsi paradigmát, ami besimulhatna az európai civilizációba, az európai rendszerbe. Róna Péter szerint egyszerűen nem igaz, amit a kormány állít, hogy a magyar gazdaság dübörög és megáll a saját lábán.

A magyar gazdaság ez EU-támogatásokból, az emigránsok hazautalt pénzeiből és a multinacionális cégekből él.

Ezen a három tételen kívül a magyar GDP-ben semmi nincs, ami eltartana egy élet- és fejlődőképes nemzetet, amit a kormány valójában ki akar vezetni az unióból, ezért ócsárolja Brüsszelt, a nyugat-európai politikusokat.

A professzor szerint Orbán Viktornak az EU csak addig fontos, amíg küldi a pénzt, aminek azonban nemsokára vége lesz.

A kormányfő addig is igyekszik felkészíteni Magyarországot a távozásra az Európai Unióból, amelyben „nem találja a helyét”. Az Orbán-kormány nem akar sorsközösséget vállalni Európával.

Ő a magyar szuverenitás mellett kardoskodik. Nem lehet a magyar szuverenitás mellett kardoskodni és ugyanakkor Európa részévé válni.

Európai szempontból Magyarország morálisan nagyon mélyre süllyedt. A menekültellenes kormányzati politika a magyaroknak bejön, de az európaiaknak elfogadhatatlan. Ez komoly törés.

Róna Péter közgazdasági analfabetizmusnak nevezte, hogy Kövér László az alacsony kereseteket tartja versenyelőnynek, nem a magasabb képzettséget és azt, hogy a magyar munkavállalók termelékenyebbek, produktívabbak legyenek, mint mások. A közgazdász szerint a Jobbik által szorgalmazott bérunió egy cél, nem valós program. Arról akkor lehet beszélni, amikor a megfelelő termelékenységhez kapcsolódik a bérek alakulása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik