balettintézet (balettintézet)
Gazdaság

A Balettintézet új tulaja: Dzsasszim bin Hamad bin Dzsasszim bin Dzsaber El Táni

24.hu
24.hu

2016. 03. 04. 16:04

Katari tulajdonba került az Andrássy úti palota, a magyar kormány is örül a befektetőknek.
Korábban a témában:

Még május végén derült ki, hogy a Balettintézet, azaz a Drechsler-palota portugál tulajai eladták az épületet egy arab befektetőcsoportnak. A Válasz.hu megtudta, hogy egészen pontosan katari tulajdonba került a leromlott állapotú épület az Andrássy úton.

A lap azt írja, a luxembourgi bejegyzésű Ballett Properties S. A. a vevő, ami mögött Dzsasszim bin Hamad bin Dzsasszim bin Dzsaber El Táni sejk, a katari uralkodócsalád 32 éves tagja áll. Ő a Katari Iszlám Bank elnöke, illetve többek között a Credit Suisse Group AG igazgatósági tagja.

A Balettintézet rendbetételére létrehozott magyar projektcégben, a QPR Propeerties Kft.-ben egy dohai ügyvéd, Fádi Bahosz és egy egyiptomi szállodai üzletember, Zaki Nasszer Zaki El Guiziri is ügyvezetői pozíciót szerezhet.

A lap úgy tudja, a katari befektető a dohai magyar nagykövet, Elter István jelenlétében írták alá az adásvétel papírjai. A lap megjegyzi, ezek szerint a magyar kormány támogatja az arab befektetőket, pedig tavaly áprilisban még azt mondta Orbán Viktor Tarlós Istvánnak, hogy nem elképzelhetetlen, hogy az állam szerezze vissza a palotát.

A Válasz.hu végül összeszedte, hol vannak Budapesten arab érdekeltségű szállodák. A Gresham pl. az ománi államé, jordán kézben van a Buddha-Bar Hotel és a Párizsi Udvar, az emírségekbelieké a Le Meridien.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

This TV footage from the National Chinese Television channel shows North Korea's cooling tower seconds before its public demolition at Yongbyon nuclear complex on June 27, 2008.  North Korea blew up the cooling tower to symbolise the communist state's commitment to scrapping its nuclear programme. AFP PHOTO/CCTV/    RESTRICTED TO EDITORIAL USE / AFP / CCTV / AFPAz oroszok szerint nem kell félni az atomerőműveiktől
Az Exxon Mobil megkezdte a nyersolaj exportját az Egyesült Államokból