Belföld

A katari emír családjáé a Balettintézet

Arab befektetőknek adta el portugál tulajdonosa az Andrássy úti Dreschler-palotát, közismert nevén a Balettintézetet – írta a Válasz.hu. Tavaly a miniszterelnök még törvénnyel vette volna vissza a húsz éve üresen álló épületet.

Egy új BKV-buszon utazgatott Tarlós István és Orbán Viktor tavaly májusban, amikor a Balettintézethez érve szóba került, hogy a főpolgármester visszaszerezné a Balettintézetet portugál tulajdonosaitól. „Kezdeményezzétek, hogy legyen ilyen törvény, én pedig csinálok olyat” – mondta neki a miniszterelnök. Erre végül nem került sor, de rendeződhet az épület sorsa a Válasz.hu szerdai cikke szerint.

Egy luxemburgi cég vette meg a Balettintézetet, amely mögött a katari uralkodócsalád egy 32 éves tagja van, aki mellesleg a világ ötödik legnagyobb iszlám bankjának elnöke, valamint több nemzetközi cég, köztük a Credit Suisse Group AG igazgatósági tagja. A lap szerint szálloda lehet az épületből.

Az arab tőke egyébként is jelen van a budapesti szállodapiacon, a Gresham-palota az ománi államé, a Le Méridien pedig egy Egyesült Arab Emírségek-beli cég tulajdona.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik