Gazdaság

Luxusapartmanok épülnek a keszthelyi kikötő mellett

A kikötő tavaly márciusig a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozott.

Nagy volumenű fejlesztés kezdődik a Keszthelyi öbölben: egy júliusban bejegyzett cég 175 luxusapartmant épít – írja a Napi.hu. Korábban itt vásárolt kikötőt a miniszterelnök vejének volt cége is.

A Balaton melletti, úgynevezett Libás térségben, a Phoenix vitorláskikötő és a Via Hotel között 2,5 hektáros területen öt hajó formájú, háromszintes épületet húznak fel. Az ezekben található lakások 60-100 négyzetméter köztiek lesznek, terasz is épül. A beruházó a Royal Homes Kft., amely azt közölte, hogy az építést saját erőből finanszírozzák.

A beruházó céget 2015 júliusában, 3 milliós törzstőkével jegyezték be a XI. kerületben, egy székhelyszolgáltatónál. A két tulajdonos egy lébényi és egy mosonmagyaróvári magánszemély. Az ügyvezető, Tóth József azt mondta: a vállalkozásnak még nincs fővárosi képviselete, ezért döntöttek a székhelyszolgáltatós bejegyzés mellett.

A telek melletti Phoenix kikötőt a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. üzemelteti. A keszthelyi önkormányzat 2014-ben adta el a cégnek a kikötőt üzemeltető Keszthelyi Yachtkikötő Kft.-t, és a terület 15 éves bérleti jogát. A Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft.-ben 2015 márciusáig Tiborcz István, a miniszterelnök vejének vállalkozása is résztulajdonos volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik