Gazdaság

Keresztbe tett Vajnának a Fidesz

vajna (Array)
vajna (Array)

A parlament gazdasági bizottsága megakadályozta, hogy a filmipari kormánybiztos szervezhesse az online sportfogadást is.

A távszerencsejáték, vagyis az online sportfogadás maradjon továbbra is állami monopólium – javasolta szerdán a Rogán Antal vezette gazdasági bizottság, majd a törvényalkotási bizottság. Bánki Erik Fidesz-képviselő eredetileg – indoklás nélkül, noha az kötelező lenne – azt javasolta, hogy a „Magyarország területén található játékkaszinó üzemeltetésére szóló koncesszió jogosultja” is kapjon erre lehetőséget.

Azaz Andy Vajna és Szima Gábor, a debreceni DVSC Futballszervező Zrt. többségi tulajdonosa – írja a hvg.hu. A jelek szerint azonban az a Fideszen belül sem mindenkinek tetszett, hogy a két üzletembert ennyire leplezetlenül juttassák újabb előnyökhöz. A parlamenti bizottságok végül csak az online kaszinójáték szervezését adnák oda nekik – azt viszont kizárólagossággal és ingyen. Vagyis az amúgy is fizetett koncessziós díjon felül, további fizetési kötelezettség nélkül.

A törvényjavaslatról várhatóan hétfőn szavaz az országgyűlés, és a törvényalkotási bizottság módosító indítványait általában el szokták fogadni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik