Élet-Stílus

Túl hamar jelentette a nagymama, hogy hackerek feltörték a Facebook-profilját

Nem kellett volna ekkora feneket keríteni.

A brit Linda Meems a hollandiai Stadskanaalban él, mióta hozzáment egy helyi férfihoz. Élete első 52 évét azonban az angliai Tutburyben töltötte, és a mai napig tartja a kapcsolatot egykori közösségével: a kistelepülés egyik Facebook-csoportjának az adminisztrátora.

A minap épp ezzel a csoporttal kapcsolatban vett észre valami szörnyűséget: a 69 éves nyugdíjas kertészkedés és fürdés után kezébe vette tabletjét és felment a Facebookra, ahol azt látta, hogy a Spotted Tutbury (kb. Tutburyben láttam) csoportban rengeteg bejegyzést töröltek és a borítóképet is megváltoztatták.

Ez önmagában még nem lett volna annyira durva, de a közösségi oldalon egyértelműen úgy tűnt, hogy a bejegyzéseket maga Linda törölte – holott ő nem emlékezett, hogy ilyesmit tett volna.

Pánikba esett. Felhívta a csoport létrehozóját, aki azt javasolta, hogy azonnal jelentse az esetet a Facebooknak. Így is tett: megváltoztatta a jelszavát, és jelezte, hogy egy hacker feltörhette az oldalát.

Pár perccel később már megbánta mindezt, mert megtalálta a mobiltelefonját: fura zajok jöttek Bo, a hároméves dalmata-labrador keverék alól, így kiderült, hogy a kutya feküdt rá a készülékre, és addig fészkelődött, hogy fenekével jelentősen átalakította a Facebook-csoport felületét.

A hét unokával rendelkező nagymama megfogadta, hogy többé nem hagyja a kutya közelében a telefonját.

 

Kiemelt fotó: istock (illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik