Élet-Stílus

6 héttel eltűnése után mentettek le egy coloradói hegyről egy halottnak hitt kutyát

A veszélyes hegyen rekedt eb gazdája már feladta a reményt, amikor két hegymászó rábukkant a lesoványodott, 14 éves kutyusra.

Négy hét telt el Chloe nevű kutyájának eltűnése után, amikor a coloradói Alma városában élő Larry Osborne elkezdte leszedni az eltűnéséről szóló plakátokat. „Egyáltalán nem volt optimista”, hogy az egyik szokásos sétájuk közben elszaladt 14 éves eb még életben lehet – mondta el a férfi a CBS4 televízió híradójának.

Szerencsére Osborne félelme valótlannak bizonyult. Előző hét pénteken, hat héttel a kutya eltűnése után ugyanis két hegymászó végre rábukkant a több mint négyezer méter magas Bross-hegy veszélyes sziklái között rekedt ebre. Valószínűleg az utolsó pillanatban sikerült megtalálniuk a lesoványodott, idős kutyát. Másnap ugyanis már hó borított a hegyet.


A két hegymászó nem csak úgy véletlenül talált rá az ebre. Direkt azért mentek fel, hogy megkeressék. Egyikük, Trinity Smith szerdán, egy helyi hegymászófórum olvasta, hogy egy kutya gyenge ugatását lehetett hallani a hegyen. „Az elmúlt két napban nem tudtam aludni, mert csak arra a szegény kutyára gondoltam” – mondta el Smith a CBS4-nek.

A nő végül barátjával, Sean Nicholsszal indult a kutya felkutatására. Két napig keresték, és már kezdték feladni a reményt, amikor pénteken, több órája kiabálásukra a távolból egy halk vakkantás volt a válasz. Elindultak a hang irányába, és egy szikla tetején „egy kis kutyafejet láttam felbukkanni” – mondta Nichols.

A férfi végül kénytelen volt felmenni érte, mert a kutyus saját erejéből már képtelen volt lemászni hozzájuk. Nichols elmondta: amint odaért hozzá, és felvette, a kutya a mellkasához bújt, és így csúsztak le a laza sziklákkal borított lejtőn. „Olyan könnyű volt, fél kézzel meg tudtam volna tartani” – mondta el a férfi.

A páros gyorsan enni és inni adott az ebnek, akit egy helyi bolthoz vittek, aminek egyik munkatársa azonnal felismerte az ebet, és értesített gazdáját. „Zokogni kezdtem. Nem akartam elhinni, hogy Chloe volt” – mondta el Osborne a CBS4-nek. Az eb pedig, amit meglátta gazdáját, azonnal “csóválni kezdte a farkát, tudta, hogy biztonságban van” – mondta el Nichols.

Larry Osborne és Chloe. Fotó: CBS4

A kutyust azonnal állatorvoshoz vitték, ahol kiderült, hogy az eltűnése előtt majdnem 40 kilogrammos eb 12 kilogrammosra fogyott a hegyen töltött hetek alatt. De szerencsére elég jó állapotban volt ahhoz, hogy hazamehessen gazdájával. Osborne a 9News-nak elmondta: Chloe jobban van, de még nem heverte ki teljesen a megpróbáltatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik