Élet-Stílus

Elkészült: wifit is kapott az új Dagály sétány

Péntek délelőtt adták át a sétányt, ami a Forgách utcát és a 2017-es vizes vébé helyszínét köti össze.

A sétány egész nagy, 7000 négyzetméteres, a területre pedig eddig 4 ezer darabot ültettek. Létrehozását a XIII. Kerületi Önkormányzat kezdeményezte, és terveik szerencsére harmonizáltak a Duna Arénával kapcsolatos elképzelésekkel. A projektre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 478 millió forint támogatást biztosított.

A Turbina utcai szakaszra hársfák kerültek, a középső részen megőrizték a korábbi kőrisegyedeket, a nyugati oldalra pedig 39 platánfát ültettek. Külön dedikált növények is születtek, például az Ifjúság fája, az Idősek fája vagy a Sportolók fája – utóbbira a rendezvényen dobták rá az utolsó lapát földet. A sétány két oldalára négy-négy méter széles klinkertégla-borítás került, középen pedig széles zöldsáv fut. A váci út és a Turbina utca csatlakozásánál Gálhidy Péter szobrászművész Turbinalevél című képzőművészeti alkotása a Láng Gépgyár évtizedeken keresztül a világ élvonalába tartozó termékeit szimbolizálja.

Jó hír: ingyen wifi is van.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás
Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás
Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás
Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás
Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás
Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás
Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás
vissza a címlapra

Kommentek

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.