Élet-Stílus

Brutálisan őszinte nekrológgal búcsúztatta családja a „gonosz” apát

„Két megkönnyebbült gyermeket hagy maga után”. Így kezdődik a texasi férfi nekrológja, és innentől csak egyre rosszabb lesz.

Egy texasi nőnek sikerült elérnie, hogy a fél világ megtudja, milyen elviselhetetlenül rossz ember volt az apja, aki január 30-án halt meg. A 74 évesen, rákbetegségben elhunyt Leslie Ray „Popeye” Charping lánya ugyanis sutba dobta a „halottról jót, vagy semmit” elvét, és a férfi halála alkalmából írt nekrológjában inkább az őszinteséget választotta. És szinte semmi jót nem írt róla.

„Úgy éreztem, sértő lett volna nem olyannak bemutatni őt, mint amilyen volt” – mondta el a nő a KTRK texasi televíziónak, miután a brutális nekrológ terjedni kezdett, és a helyi sajtó is felfigyelt rá. Shiela Smith hozzátette: apja „utálta a hazudozó embereket”, és szerinte „értékelné az őszinteséget”, amit a nekrológban olvasni lehet.

A szöveg már az első mondattal nyilvánvalóvá teszi, hogy családja nem nagyon rajongott az elhunytért. Mint írják, „2017. január 30-án hunyt el, 29 évvel később, mint ami várható volt, és jóval később, mint megérdemelt volna”. A férfi „két megkönnyebbült gyermeket hagy maga után”, valamint „számtalan más áldozatot, köztük egy volt feleséget, rokonokat, barátokat, szomszédokat, orvosokat, nővéreket és random idegeneket”.

A Houston Chronicle című texasi lap cikke szerint Charping többször is szembekerült a törvénnyel, először 1979-ben, amikor testi sértés miatt ítélték el. 2008-ban szintén testi sértés vádjában vallotta bűnösnek magát, miután forró folyadékot öntött feleségére, majd utána megsértett egy ebből származó távolságtartási végzést, amikor felhívta egyik családtagját,és megfenyegette, hogy megöli.

A férfi „fiatal korában hamar a rossz szülő mintapéldájává vált”, aki „teljesen elkötelezte magát az iszákosság, drogozás és a nők hajkurászása mellett”. Az egyetlen pozitív dolog, amit a nekrológban találni lehetne, hogy „szolgálatba lépett a haditengerészetnél”, de még az erről szóló mondatban egyértelművé teszik, hogy „nem a bátorság és hazafiasság vezérelte”, hanem inkább az, hogy ezzel „megúszta, hogy bűncselekmények miatt elítéljék”.

Lánya nekrológja szerint apja „meglepően intelligens volt, de nem volt benne semmi ambíció és motiváció”, és inkább azzal töltötte az idejét, hogy „elpazarolja a család megtakarítását”, és a „gyors meggazdagodásról fantáziáljon”. A férfi „semmit nem tett a társadalomért, nem szolgálta a közösségét”, és hibáit semmi más nem ellensúlyozta, csak „szarkazmusa, ami józan pillanataiban szórakoztató volt”

Az utolsó bekezdésben pedig közlik, hogy nem tartanak neki temetést, nem lesz semmi gyászszertartás, és még imádkozni sem fog érte „megkínzott családja”. Maradványait elhamvasztják, és hamvait az istállóban fogják tárolni.

„Leslie távozása bizonyítja, hogy a gonosz is meghal egyszer” – zárult a nekrológ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik