Élet-Stílus

72 éven keresztül segített a betegeknek

24.hu
24.hu

2016. 07. 29. 06:17

Dél-Dakota legidősebb ápolónője 93 évesen ment nyugdíjba.

Dél-Dakota legidősebb ápolónője, Alice  Graber a múlt hónapban döntött úgy, hogy nyugdíjba vonul – 72 év ápolónői munka után, 93 évesen.

Grabernek nem volt egyszerű a gyerekkora, szülei korán meghaltak, és neki kellett gondját viselnie kisebb testvéreinek, de azt mondja, mindig lételeme volt, hogy másoknak segíthessen.

93 évesen ment nyugdíjba Dél-Dakota legidősebb ápolónője

Az asszony még 1944-ben végzett az ápolónői iskolában, szóval már a második világháborúban is gyógyította a betegeket. Rengeteg szülésnél is segédkezett: van olyan ma 52 éves férfi, akit még ő segített világra annak idején! Grabernek egyébként 7 unokája és 5 dédunokája született, akik mind jelen voltak – több száz lelkes rajongóval együtt –, mikor Alice-t elbúcsúztatták munkahelyén.

Today

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.