Élet-Stílus

Gyökeresen átalakul az ikeázás ikonikus kelléke

Na, nem a bolyongásra késztető labirintusrendszer vagy az olcsó hotdog fog változni, hanem a Frakta, vagyis az IKEA nagy csúnya kék bevásárlótáskája. A nagyméretű táskát azért szerették sokan, mert hiába volt bűn ronda, sok minden fért bele és az árához képest rendkívül strapabíró is volt. Aki esetleg nem találkozott volna a városban képkeretet vagy összeszerelhetős állólámpát cipelő fiatallal, annak megmutatjuk, hogy néz ki:

Nem túl szép!

A Frakta amúgy soha nem lógott ki a termékek sorából, mindig beleillett a bútoráruház arculatába, amelyre egyébként is néha jellemző a puritán funkcionalizmus. A skandináv cég azonban most úgy döntött, hogy ideje váltani és redizájnolták a bevásárlókosarat, amely ilyen lett.

Nem csúnya, na!

A táska új kinézetét az IKEA-val összeállt dán tervezőpáros, Rolf és Mette Hay álmodta meg. A Hay-ék indoklása szerint azért esett a választás a sötétzöld színre, mert szerintük egy IKEA-táska időtálló darab, ez a színkombináció pedig hosszútávon is működhet.

A hírek szerint a közeljövőben nemcsak a Frakta alakul át gyökeresen, hanem további emblematikus IKEA-termékek is új külsőt kaphatnak. Így változhat meg rengeteg asztal, lámpa, pad, szekrény és fotel, amelyeket már jól megszokhattunk. Az áruház várhatóan jövőre vezeti be a változásokat, azt még nem lehet tudni, hogy itthon is kaphatók lesznek-e az új termékek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik