Élet-Stílus

Tornóczky Gusztáv József

hindu/vaisnava (Krisna-hívő) oktató, jógaoktató, testnevelő, PhD hallgató

A Magyar Testnevelési Egyetemen végeztem középiskolai testnevelő tanárként és úszás szakedzőként, itt ismerkedtem meg az autogén tréning relaxációs módszerével is. Jelenleg a XIV. kerületi Heltai Gáspár Általános Iskolában tanítok, a Sarasvati Alapítvány tradicionális jógaoktató képzésének vagyok az egyik oktatója és a Semmelweis Egyetem Sporttudományi Doktori Iskola PhD hallgatójaként jóga-rekreáció témában kutatok.

Az évek során többfajta szakképzést végeztem: a Magyar Gordon Iskola B.E.T. tréningjét Debrecenben, majd az Euromenedzser Rt. A korszerű csapatépítés módszerei és A csapatműködési készségek továbbfejlesztése tanfolyamait Szegeden, a Vaishnava Training and Education Kommunikációs tréning és Tanárképző I. kurzusait Budapesten.

Krisna-hívő vagyok már lassan 20 éve, a hindu / vaisnava lelkiség és a Védák tanításai nagyon érdekelnek, ezért 2000-ben nemzetközi Bhakti-sastri vizsgát tettem a védikus filozófiából. Ezen elveket alkalmazom életemben is: vegetáriánus vagyok, nemdohányzó és alkoholt sem fogyasztok. Indiában háromszor jártam, 1 hónapos zarándoklatokon vettem részt. A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége kommunikációs referenseként dolgoztam 2005 és 2009 között a Társadalmi Kapcsolatok és Sajtóiroda tagjaként, majd 2009-2012-ig a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán oktattam védikus filozófiával és kommunikációval kapcsolatos tantárgyakat.

Német nyelvből felsőfok szóbeli és egynyelvű középfok vizsgát tettem (Münchenben, Goethe-Institut), angolul társalgás szinten beszélek.

Tagja vagyok a World Leisure Organisation-nak és a Magyar Sporttudományi Társaságnak. A Vallásközi Párbeszéd Társasága egyik alapító tagja vagyok.

Gimnazista korom óta foglalkozom jógával, ebből a témából írtam szakdolgozatomat az egyetemen és végzem kutatásaimat  doktorandusz hallgatóként. Hatha jógázom, astanga vinyasa jóga és gerincjóga tréningeket is végeztem és ezeket alkalmazom gyakorlásom és oktatásom során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik