Élet-Stílus

A 10 legrémisztőbb hely a világon

A horrorfilmek elképzelt és megrendezett jelenetei a nyomába sem érhetnek a világ legijesztőbb pontjainak. Garantáljuk, hogy sehol sem töltene el szívesen egy éjszakát egyedül. De még társaságban sem. Halloweeni rémísztgetés listába szedve.

10) A Riddle-ház

A festői környezetben, a floridai Palm Beachen épült ház eredetileg egy temetkezési vállalatnak adott otthont. Joseph, a vállalat egyik alkalmazottja önkezével vetett véget az életének a padláson, innentől kezdődtek a megmagyarázhatatlan események, így a vállalkozás az 1920-as években megszűnt, és egy család költözött a házba. A korabeli beszámolók szerint Joseph szelleme megtámadja mindazokat, akik megpróbálnak belépni a tetőtérre. Egy férfi elhűlve mesélte, hogy őt a szellem a hajánál fogva emelte fel és penderítette ki a padlásról. A megmagyarázhatatlan bútortologatásról már nem is beszélve.

Az elátkozott ház Floridában. Kép: Bubble News

9) Helltown

Az Ohio északi részén fekvő Summit Count-nak már a beceneve is rémisztő: Helltown, vagyis Pokolváros. Az itt épült üres házak helyén először nemzeti parkot nyitottak, de az ide telepített növények hamar elszáradtak. A terület később annyira kihalttá vált, hogy a közelben lakók el is nevezték a Világ végének. Így érthető, hogy a korábbi nemzeti parkot rituális céllal hamar megszállták a sátánisták, de itt tartották titkos gyűléseiket a Ku-Klux-Klan tagjai is, valamint itt bújtak el a pszichiátriáról szökött betegek is. Az már azonban csak a véletlen műve lehet, hogy a parkból kivezető út egyenesen egy temetőbe vezet.

Nem véletlenül van kinn a “lezárt útszakasz” tábla. Kép: Ohio Forgotten

8) A Stull temető

A Kansas egyik eldugott szegletében található Stull községben manapság nagyjából húsz fő él, ehhez az állapothoz pedig nagyban hozzájárult az a két tragédia, ami a 20. század elején történt. Egy helyi farmer éppen befejezte a földjén a tarlóégetést, amikor meglátta a fia hulláját, aki valahogy eltévedt és a lángok martalékává vált. A másik borzalmas eset egy eltűnt fiatalemberről szól, akit később egy fára felakasztva találtak. Ezután kezdett kihalni a falu.

A helyi temető azonban a kevés lakos ellenére is híressé, vagyis inkább hírhedté vált. A lakók a pokol hét kapujának egyikeként tartják számon a helyet, ahonnan éjjelenete furcsa zajok és megmagyarázhatatlan sikolyok hallatszanak.

Kép: Supernatural

7) A Ridges

Az Ohio államban található elmegyógyintézetben az évek során számtalan beteget kezeltek. Az elmegyógyintézet mellett álló egyetemről is rengeteg beteg került át viselkedési zavarokkal az intézetbe, azonban a leghíresebb beteg mégis az az 54 éves asszony volt, aki egyszer megszökött és hat hétig nem találták. Később holtan került elő, a ruháitól teljesen megfosztva találtak rá. Az asszony holtestének a lenyomata állítólag a mai napig látható ott, ahol ráleltek, szelleme pedig addig kísért, amíg bosszút nem áll gyilkosán.

6) Humberstone és La Noira

A két chilei város az 1960-as években indult meg a lejtőn, amikor kimerültek és bezártak a város bányái. A legenda szerint a munka nélkül maradt bányászok a mai napig nem nyugszanak és éjjelente megindulnak a temetőből a városon át a bánya felé. A két várost annyira rémisztőnek tartják a helyiek, hogy sokan inkább a közeli Iquique-ba költöztek.

A mára már majdnem kiürült chilei bányavárosok egyike. Kép: The 10 Most Known

5) Byberry elmegyógyintézet

Egy bezárt elmegyógyintézetnél kevés ijesztőbbet tudunk elképzelni. Az 1960-as években még több mint 7000 beteget kezeltek az intézményben, 1990-ben mégis bezárt. A bezárás után ez a hely is a sátánista rituálék helyszíne lett, valamint a kábítószer-használók találkozási pontjává is vált. Az intézet bezárását megelőző években már több megmagyarázhatatlan haláleset is történt a kórtermekben, egymással végeztek a betegek, közülük kettőt például a kórház mögötti folyóban találtak holtan.

4) A Leap kastély

Az Írországban található kastély az egyik legkedveltebb turistacélpontok egyike. A 15. században épült kastély az eredeti lakójának, Mulrooney O’Carroll-nak a halála után az enyészeté lett, harcok törtek ki, hogy ki legyen az új lakó. O’Carroll egyik bátyját, egy papot kegyetlenül meggyilkoltak a harcok során, valamint számtalan embert tömlöcbe is vetettek. A kastély későbbi renoválása során felfedeztek egy csapóajtót, amin keresztül a rabok megszökhettek a börtönből. Azokat, akik nem tudtak erről a csapóajtóról és nem sikerült megszökniük, kínzókamrába vetették, megbosszulva a szökött társaikat. Ők a legenda szerint a mai napig a kastély falai között bolyonganak.

3) A halálút

A New Jersey-ben futó hét mérföld hosszú útszakaszt egész Amerikában halálútként tartják számon. A ’20-as évek végén, a ’30-as évek elején három kegyetlen gyilkosság is történt a környező településeken, többen ennek tudják be a rengeteg balesetet. Az útszakasz veszélyessé válását „elősegítő” első gyilkosság során egy menekülő bankrabló végzett kegyetlen módon egy helyi férfival, a második gyilkosság alkalmával egy féltékeny nő végzett férjével, majd egy vadásszal végzett egy eltévedt lövedék vadászat közben. Hogy szándékos emberölés vagy véletlen baleset történt, arra nem derült fény. Az út mellett elterülő tó sokáig annyira jelentéktelen volt még a helyiek számára is, hogy még hivatalos neve sem volt, azonban a megnövekedett balesetek és halálesetek után elnevezték Szellem-tónak. Ugyanis az úton életüket vesztő áldozatok szelleme a gőzölgő habokból indul kísérteni.

Kép: Red Bubble

2) A Toul Sleng múzeum

A Kambodzsában álló múzeum az ottani népirtás áldozatainak állít emléket. A korábban börtönként működő épületben az elnyomó rezsim a rendszer ellenségeit tartotta fogva, sokukat halálukig kínozva. A helyiek szerint azonban az ok nélkül, ártatlanul megkínzott majdnem tizenhétezer áldozat sikolya a mai napig hallható a múzeum környékén éjszakánként.

1) A párizsi katakombák

A legrémisztőbb helyek listájának élén egy európai helyszín, Franciaország fővárosa, Párizs áll. A középkorban a legendák szerint ezekben a földalatti járatokban laktak az ősi szellemek, akik az alvilág istenének, Hádésznak voltak a küldöttei és néha a felszínre is feljöttek körülnézni, kísérteni. Ma az alagútrendszer 600 kilométer hosszan húzódik Párizs alatt, javarészt feltáratlanul. A tapasztalatlan turisták igen könnyen eltévednek a földalatti labirintusban, hiába a szervezett keretek, lemaradnak a csoporttól és csak nehezen tudják megtalálni őket. Ha valakit nagy nehézségek árán mégis megtalálnak, legtöbbjük furcsa hangokról, kísértetekről, szűk folyosókról és emberi csontokról számolnak be. Így ez a kísérteties hely a legrémisztőbb a világon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik