Élet-Stílus

Fémmel tömte tele a 4 éves száját

A fogorvos szerint ezüstkoronákkal meg lehet akadályozni, hogy a gyerek túl sok cukrosat egyen.

A négyéves, Phoenixben élő Savannah-t édesanyja egy rutinkezelésre vitte a fogorvosához. A kislánynak ugyanis volt négy lyukas foga, amit orvossal szerettek volna rendbe hozatni, még azelőtt, hogy fájni kezdenek. A kezelés elején – egész pontosan az altatásig – az édesanya is ott lehetett Savannah mellett, majd amikor a kislány elaludt, ki kellett menni a váróba.


Fotó: http://now.msn.com

Bár a kezelés szokatlanul sokáig tartott, az édesanya nem gyanakodott semmire. Először akkor borzadt el, amikor az altatásból ébredő lánya rámosolygott. A fogorvos ugyanis minden egyeztetés nélkül végü Savannah összes fogára ezüstkoronát tett, hogy egyrészt ezzel óvja meg őket a további károsodástól. Másrészt, hogy így vegye rá a kislányt arra, hogy kevesebb édességet egyen.

Az eljárás egyébként nem ritka Amerikában, de az esetek többségében csak néhány fogat kezelnek ilyen módszerrel, és ahol tehetik ma már inkább „fogszínű” változatot használnak. Végül ez történt Savannah-val is: a kislány ugyanis sehogy se tudta megszokni a fémes koronák látványát, így édesanyja másik orvoshoz vitte, aki ingyen kicserélte azokat fogszínűre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik