Élet-Stílus

Barca-Real: 21 év után – videó

Április derekán dőzsölhetnek a spanyol focit szeretők: a Barcelona és a Real Madrid kétszer is megütközik, öt napon belül. Előbb a bajnokság madridi visszavágóján, majd a Spanyol Kupa döntőjében.

Az április 16-án esedékes madridi bajnoki visszavágó után négy nappal ismét összecsaphat a spanyol futball két nagyágyúja – a Copa del Rey döntőjébe ugyanis a Barcelona és a Real Madrid is bemasírozott.

A két csapat azonban eltérő módon vette az utolsó akadályt. A katalánok a Camp Nouban elért 5-0 után nyugodtan pályára küldhették a tartalékokat, s azok az Almería otthonában sem vallottak szégyent. A „nagycsapatból” csak Dani Alves és az egymást váltó Busquets és Piqué kapott szerepet, ettől függetlenül „lépésben” sikerült bevenni a Mediterrán Játékok tiszteletére emelt almeríai stadiont.

A katalánoknál a második gólnál közreműködő Alves hozta a kötelezőt, a tartalék balbekk Adriano gyönyörű szóló után szerzett vezetést, míg Thiago Alcantara és Afellay remek lövésére lehetett büszke. A döntőben a Real következik, a helyszín egyelőre ismeretlen.

Almería-Barcelona – összefoglaló:


A madridiak már nehezebben fűzték át magukat a címvédő Sevillán. A Sanchez Pizjuán stadionban elért 1-0-s diadal ellenére Jose Mourinho a legjobb tizenegyét küldte pályára, s bár az első félidőben a hazaiak játszottak fölényben, Di María beadásnak szánt kapufája és Ronaldo kimaradt ziccere ellenére örülhettek, hogy gól nélkül úszták meg az első 45 percet: Negredo ellépett, Teixeira Vitienes játékvezető les címén érvénytelenítette a vendégek gyönyörű találatát, elhamarkodottan.

A folytatásban is hasonló volt a felállás, a 82. percig. Ekkor Khedira passzával az addig is legjobb madridi, Özil meglépett, s egy csel után elegánsan elpasszolt Varas mellett. A hajrában a féltucatnyi helyzetet elpuskázó Benzema helyett érkező Adebayor megmutatta, mi várható el egy középcsatártól – első helyzetét értékesítve beállította a végeredményt.

Real Madrid-Sevilla – összefoglaló:


A 17-szeres győztes Real utoljára 1993-ban hódította el a kupát (a 25-szörös első Barcának ez 2009-ben sikerült utoljára, igaz, előtte a katalánok is böjtöltek 11 évet), a két nagy legutóbb 21 éve, 1990-ben Valenciában ütközött meg a döntőben, akkor a Barcelona nyert 2-0-ra.

Spanyol Kupa, elődöntő, visszavágók:
Almería-Barcelona 0-3 (0-1)
Juegos Mediterráneos, 16 000 néző. Vezette: Ayza Gámez
Gól: Adriano (34.), Thiago (55.), Afellay (65.)
Almería: Esteban – Michel, Carlos García, Pellerano (Acasiete, 62.), Luna – Fabián Vargas, Bernardello – Feghouli, Corona (Crusat, 68.), Kalu Uche – Goitom.
Barcelona: Pinto – Dani Alves, Busquets (Piqué, 46.), Milito, Adriano . Mascherano, Keita, Thiago – Afellay – Bojan, Nolito.
Továbbjutott: a Barcelona, 8-0-s összesítéssel.

Real Madrid-Sevilla 2-0 (0-0)
Santiago Bernabéu, 67 203 néző. Vezette: Teixeira Vitienes
Gól: Özil (81.), Adebayor (92.)
Kiállítva: Sánchez (84.)
Real: Casillas – Ramos, Albiol, Carvalho, Arbeloa – Khedira (Lass, 90.), Xabi Alonso – Di María (Granero, 87.), Özil, C. Ronaldo – Benzema (Adebayor, 83.)
Sevilla: Varas – Cáceres, S. Sánchez, Navarro, Escudé – Zokora, Romaric (Perotti, 80.) – J. Navas, Rakitic (L. Fabiano, 69.) – Kanouté (Medel, 86.), Negredo.
Továbbjutott: a Real, 3-0-s összesítéssel.
A döntőt április 20-án rendezik, a helyszínt később jelöli ki a spanyol szövetség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik