Élet-Stílus

Útban vannak az elefántok

Samuel Eto'o szerint minden idők legjobb vb-je lehet a mostani, amelyen Diego Maradona sportszerű játékot szeretne látni. Az amerikaiak akarják, nem akarják, mindig útjukba kerül egy elefánt. Rövid hírek Dél-Afrikából.

Útakadály: elefánt

Kétszer is elefánt lassította le az amerikai labdarúgó-válogatott tagjait Rustenburgban. A csapat pénteken edzésre indult a Royal Bafokeng Stadionba, ám percekig vesztegelt szálláshelye közelében egy elefánt miatt, amely az út mentén legelészett. Korábban egy kisbusz került hasonló helyzetbe, amely tíz amerikai játékost szállított egy közeli piacra.

Robben is Dél-Afrikában

Csatlakozott holland kerethez a magyarok elleni tesztmeccsen, múlt szombaton megsérült Arjen Robben. A 26 éves szélső délelőtt érkezett meg Johannesburgba. A hírek szerint állapota jelentősen javult, ezzel együtt aligha játszhat hétfőn, Dánia ellen.

Rendesek a németek

Mindhárom csoportmérkőzésén háromszáz helyi gyereket lát vendégül a német válogatott. „Amikor megérkeztünk ide, azon gondolkodtunk, mit tehetnénk a helyi lakosságért, azokért, akik nem igazán juthatnak be a mérkőzésekre, és úgy döntöttünk, hogy gyerekeknek biztosítunk jegyet” – jelentette be a csapatkapitány, Philipp Lahm.

Maradona: csak sportszerűen!

A sportszerű játék fontosságára hívta fel a figyelmet Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. „Szép futballt akarunk látni, élvezni akarjuk a vb-t. Aki nem játszik tisztán, az menjen a lelátóra” – mondta az „isteni Diego”, aki arra kérte a nemzetközi sportági szövetséget, hogy különösen ügyeljen a sportszerűségre.

Afrika elvarázsolja a világot

Samuel Eto’o, a kameruni válogatott támadója szerint minden idők legjobb világbajnoksága lehet a mostani, amely a reményei szerint felülírja majd az emberek Afrikával szembeni előítéleteit, továbbá felhívja a figyelmet a kontinens problémáira. Az Inter csatára megjegyezte, számára ugyanakkora öröm, hogy Dél-Afrika rendezheti a tornát, mintha Kamerun adott volna otthont az eseménynek, mert a lényeg Afrikán van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik