Élet-Stílus

Pánikszobában az Inter – videó

Az elmúlt hetekben elkényelmesedő Inter Szicíliában jókora leckét kapott – a cataniai verés talán felébreszti a Mourinho-gárdát. Ismét nyílt lehet az olasz bajnokság.

A címvédő, listavezető Internazionale 3-1-es vereséget szenvedett a Catania otthonában a Serie A 28. fordulójának nyitómérkőzésén.

Már az első félidőben látszott, hogy az egykor az Interben futballozó Szinisa Mihajlovics irányította hazaiak nagyon motiváltan állnak a méretes feladathoz. A középpályát megszálló Catania ellen ugyanis az Inter Sneijder révén csak a 30. percben tudta kialakítani első valamirevaló helyzetét, igaz, a támadók a másik kapu előtt sem brillíroztak, a védő Terlizzi, illetve pláne a Julio Cesarral egyedül maradó Ricchiuti is rossz megoldást választott.

Szünet után szinte a semmiből szerzett vezetést a bajnok, Milito közelről segítette a hálóba a labdát (azok után, hogy a védők között kilépő Eto’o elvégezte a munka dandárját). Mascara majd Maicon lehetőségét követően a vendéglátók húsz perccel később egyenlítettek, Martinez beadása után Maxi Lopez szerezte meg első gólját a Massimino stadionban.

A címvédő egygólos vezetésénél leülni látszó mérkőzés ismét megélénkült, ám a végkifejlethez kellett a két szarvashibát vétő Muntari „segítsége” is.

Mascara büntetője panenkát és Tottit idézte (MTI/EPA)

Mascara büntetője Panenkát és Tottit idézte (MTI/EPA)

A találkozót ugyanis a 79. percben beálló védekező középpályás “döntötte el”, aki pályára lépését követően egy perccel sárga lapot kapott, majd az abból megítélt szabadrúgásánál a 16-oson belül kézzel ért a labdába. Muntarit ezért kiállították, a Catania pedig büntetőt rúghatott, amelyet a labda alá nyeső Mascara pimaszul értékesített. Az utolsó percben még Martinez talált be egy gyönyörű szóló végén.
Catania-Inter – összefoglaló:

Az Inter nehéz helyzetbe került, hisz amennyiben vasárnap a Milan legyőzi a Chievót, s a Roma nyer Livornóban, a városi rivális egy-, a fővárosi együttes négy pontra megközelíti. A Catania pedig egyre biztosabb helyzetben van, már nyolc pont az előnye a kiesést jelentő pozícióban tanyázó Livornóval szemben.

serie a, 28. forduló

Catania-Internazionale 3-1 (0-0)
Massimino stadion, 21 ezer néző. Vezette: Valeri
Gól: Maxi Lopez (74.), Mascara (81., 11-esből), Martinez (91.), illetve Milito (54.)
Kiállítva: Muntari (81.)
Catania: Andujar – Alvarez, Silvestre, Terlizzi, Capuano (Potenza, 88.) – Izco, Biagianti, Ricchiuti (Delvecchio, 76.) – Martinez, M.Lopez (Carboni, 84.), Mascara.
Inter: Julio Cesar – Maicon, Lúucio, Materazzi, J.Zanetti – Mariga (Quaresma, 46.), Cambiasso (Muntari, 79.), Sztankovics (Pandev, 76.) – Sneijder – Milito, Eto’o.

Az élcsoport:
1. Inter 59 pont, 2. Milan 55 (27 mérkőzés), 3. Roma 52 (27), 4. Palermo 46 (27), 5. Juventus 44 (27), 6. Sampdoria 43 (27), 7. Napoli 41 (27),…15. Catania 31

Ajánlott videó

Olvasói sztorik