Élet-Stílus

Tartalékmotor nélkül maradt Talma

A gazdasági világválság a magyar világbajnok motorost is elérte: a csapata csak egy motort bocsát rendelkezésére az idei szezonra.

A gyorsaságimotoros-világbajnokságon az idén a 250 kcm-esek között rajtoló Talmácsi Gábornak két versenymotor helyett egyelőre csak egy áll a rendelkezésére. A Balaton Racing Team magyar versenyzőjének menedzsmentje hétfőn, az estorili tesztet követően kétszer is tárgyalt Jorge Aspar Martinez csapatfőnökkel a világválság hatásairól, hogy közös megoldást találjanak a kialakult helyzetre.

“Jorge Martinez eddig is és ezek után is minden tőle telhetőt megtesz a világbajnok magyar motoros pályafutásának építése érdekében” – olvasható az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.

Egy motorral vág neki a vébének Talma (MTI/EPA)

Egy motorral vág neki a vébének Talma (MTI/EPA)

“Saját tőkéből finanszírozta a magyar csapat létrehozását. Állta Talma tesztelését, minden lehetőséget megadva ezáltal, hogy összeszokjon az új versenygéppel, tapasztalatokat gyűjtsön, azonban elérkezett anyagi lehetőségeinek korlátaihoz. Bármennyire is szeretne segíteni, bármennyire is bízik Talmában, a 2009. évi vb-szezonra nem tud két versenymotort biztosítani számára, csak egyet.”

Az eredményes szerepléshez a menedzsment szerint két motor lenne szükséges, hiszen az idén már csak egy időmérő edzés dönt a rajtsorrendről, és technikai probléma esetén tartalékgép nélkül nehéz helyzetbe kerülhet a csapat.

Talmácsi 2007-ben világbajnok volt, tavaly pedig a harmadik helyen zárt a 125 kcm-esek között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik