Élet-Stílus

Hamilton hisz a Forma-1 jövőjében

A brit Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes világbajnok versenyzője a világméretű gazdasági válság ellenére hisz a száguldó cirkusz jövőjében.

„Kemény napokat élünk meg, ez mindenki számára nagyon nehéz, de tudom, hogy sportágunk irányítói mindent elkövetnek annak érdekében, hogy túléljük ezt az időszakot” – nyilatkozta az idei vb-győztes Hamilton a Daily Mirror című lapnak.

„Úgy vélem, a legutóbbi világbajnokság nagyszerű szórakozást nyújtott a nézőknek és bízom abban, hogy a következő még jobb lesz majd” – tette hozzá a McLaren brit pilótája.

Lewis Hamilton optimista (MTI/EPA)

Lewis Hamilton optimista (MTI/EPA)

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a válság miatt drasztikus csökkentésre kötelezte az istállókat.

A következő idényben egy versenyző csak nyolc motort használhat el, a csapatok pedig további négyet a teszteken.

Ez pedig azt jelenti, hogy istállónként egy évadban legfeljebb húsz motort lehet elhasználni. Ráadásul a soron következő szezonban a Forma-1-es csapatok az idény közben már nem tesztelhetnek, erre csak a verseny hétvégeken kerülhet sor.

A Honda egy hete jelentette be, hogy kiszáll a száguldó cirkuszból, és a hírek szerint más csapat is bajba kerülhet.

Force India: marad az eddigi felállás

Akárcsak idén, jövőre is az olasz Giancarlo Fisichella és a német Adrian Sutil lesz a Forma-1-es Force India két pilótája. A teszt- és tartalékversenyző státusát változatlanul az olasz Vitantonio Liuzzi tölti be. Az újonc istálló a 2008-as idényben egyetlen pontot sem szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik