Élet-Stílus

Foci-Eb: mozgóképes bélyeget adott ki az osztrák posta

Andi Herzog legendás gólja látható rövidfilm formájában az osztrák posta legújabb bélyegén, amely több szempontból is egyedülálló az osztrák filatéliai termékek sorában.

Már kapható az osztrák posta legújabb bélyege, amelyen egy rövidfilm látható. Ez az első olyan bélyeg, amelyet lentikuláris technikával állítottak elő. Vagyis egy filmfelvétel 48 képét helyezték egymásra, amely a szemlélő számára egy körülbelül 3 másodperces filmszekvenciát ad ki.

A filmrészleten a nemzeti válogatott, Andi Herzog 1997-es legendás gólja látható, amellyel megnyitotta az osztrák válogatott előtt az utat az 1998-as világbajnokság döntőjére. A bélyeg a góllövőt és a kapuba találó labdát mutatja három perspektívából. Az osztrák posta célja az volt, hogy felidézze a mai focisták és rajongók számára a 90-es évek csapatszellemét.
Az új bélyeg egyébként több szempontból is maga mögé utasítja az osztrák posta eddigi filatéliai termékeit. 6,5×4,7 cm-es méretével az eddigi legnagyobb bélyeg; 5 euró 45 centes árával pedig az eddigi legdrágább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik