Élet-Stílus

Öngóllal egyenlített a Chelsea

A hatalmas tét rányomta a bélyegét a Liverpool-Chelsea elődöntő első felvonására, a világsztárok csak elvétve villantották meg valós tudásukat. A BL-rangadó végül a vendégek számára hízelgő 1-1-es döntetlennel ért véget. A londoniak egyenlítő gólját a ráadás ráadásában Riise fejelte a saját kapujába.

Az angol-angol “testvérháború” nyitófelvonását a Pool otthonában, az Anfield Roadon játszották, és nem csupán a hazai környezet szólt a Vörösök mellett, vagy ha úgy tetszik a londoni Kékek ellen. Az utóbbi négy BL-idényt tekintve nem kevesebb, mint három alkalommal is összekerült a két szigetországi gárda az európai sorozatban, és mindig a Chelsea búcsúzott.

Az első félidő nagy részében mindkét csapat a védekezésre helyezte a hangsúlyt, így komolyabb helyzet csak egy-egy egyéni hiba után alakulhatott ki. A Chelsea középpályájának esélye sem volt Mascheranóék szorításában, így többnyire a Liverpoolnál volt a labda, a helyzetekre azonban hiába várt a telt ház az Anfield Roadon.

Az első helyzetecske a hazaiak előtt adódott: Mascherano beívelését a rendkívülien aktív Kuyt tette maga elé, de a labda elpattant tőle a tizenhatoson belül. A másik kapunál Joe Cole hasonló helyzetben rettenetesen találta el a labdát. A Chelsea kapusának először félóra elteltével kellett nagyot mentenie, miután Torres tört be a bal szélen a tizenhatoson belülre. A 28. szezonbeli gól helyett a cseh kapust találta telibe a tavaly nyáron érkezett támadó.

Kuyt az Arsenal után a Chelsea-nek is gólt lőtt (Galéria)

Kuyt az Arsenal után a Chelsea-nek is gólt lőtt (Galéria)

A félidő hajrájában teljesen megérdemelten megszerezte a vezetést a Liverpool együttese, miután a Chelsea védelme testületileg csődöt mondott. Lampard röviden szabadított fel, Mascherano rosszul eltalált labdáját Makelele teljesen elnézte, így Dirk Kuyt a vendégkapus lába alatt belőtte 5. BL-gólját.

A Chelsea nem sok mindent tett a gólszerzés érdekében az első 45. percben, a nem teljesen egészséges Drogbának esélye sem volt a liverpooli védők szorításában. Lampard és Ballack mintha nem is lett volna a pályán, az elképzelés híján előreívelt labdákat pedig a hórihorgas védők rendre elfejelték.

A szünetben némi meglepetésre egyik edző sem cserélt, pedig a Chelseaben többen is kritikán aluli teljesítményt nyújtottak. A Liverpool a fordulás után is fölényben futballozott, sőt az első 20 percben beszorította a rengeteget hibázó Chelsea-t, és Babel egy óra elteltével megduplázhatta volna az előnyt. Cech-et azonban nem véletlenül tartják a világ egyik legjobb kapusának.

Drogba ünnepel, Riise a padlón (Galéria)

Drogba ünnepel, Riise a padlón (Galéria)

Kalou becserélésével egy csapásra megváltozott a játék képe, az elkövetkező néhány percben végre úgy játszott a Chelsea, ahogyan azt az orosz tulajdonosa szeretné. A fellángolás azonban nem tartott sokáig, és mivel Lampard majd Malouda ígéretes helyzetben hibázott, nem változott az eredmény.

Az utolsó percekre mintha elfáradtak volna a nagy rohanásban a felek, a Chelsea ugyan veszélyesebben játszott, de Cechnek is akadt védenivalója. A ráadás perceiben elérkezett az igazi dráma: Kalou beadása után Riise érthetetlen módon fejjel akart felszabadítani, de ehelyett körülbelül 3 méterről a saját kapujába bólintott.

Pillanatokkal később az osztrák bíró lefújta a mérkőzést, amely nem okozott „csalódást”. Két rendkívülien ideges együttes csatájának az első felvonásában a Chelsea hatalmas szerencsével egyenlített, és kedvezőbb helyzetből várhatja a jövő héten esedékes visszavágót. Szerdán a másik elődöntőben a Barcelona fogadja a Manchester Unitedot.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1.mérkőzés:
FC Liverpool (angol)-FC Chelsea (angol) 1-1 (0-0)
Gól: Kuyt (43.), Riise (öngól 95.)

Kezdőcsapatok
Liverpool: Reina – Carragher, Arbeola, Skrtel, Aurelio (Riise 61.) – Alonso, Mascherano, Gerrard, Kuyt, Babel (Benayoun 76.) – Torres
Chelsea: Cech – Ferreira, Terry, Carvalho, A. Cole – Lampard, Makelele, Ballack (Anelka 86.), Malouda, J. Cole (Kalou 63.) – Drogba

Szerdai program:
FC Barcelona (spanyol)-Manchester United (angol) 20:45 (m1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik