Élet-Stílus

Polgármesteri székre pályázik Klicsko

Az egykori nehézsúlyú világbajnok, Vitalij Klicsko független jelöltként száll ringbe az ukrán főváros polgármesteri tisztségéért az előrehozott májusi választáson.

A 36 éves sportoló és önkormányzati képviselő a jelölésével kapcsolatos okmányokat hétfőn nyújtotta be a kijevi városi választási bizottságnak. Azzal kapcsolatban, hogy miért jelölteti magát a május 25-ére kitűzött polgármester-választáson, Klicsko az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: “A kijevi polgárok nevében jelöltetem magam. Nem vagyok egyetlen pártnak sem a tagja, egyetlen politikai erőhöz sem tartozom. Meggyőződésem, hogy az ukrán főváros demokratikus erőinek egyetlen közös jelöltet kell indítaniuk, akit a kijeviek nagy többsége támogat és akiben maximálisan megbízik”.

Arra az újságírói kérdésre, hogy az általa említett jelölt ő maga lenne-e, Klicsko közölte: ez ügyben jelenleg tárgyalásokat folytat, de a megbeszélések eredményétől függetlenül fenn fogja tartani polgármesteri jelöltségét.

A politikában is megméretteti magát (MTI)

A politikában is megméretteti magát (MTI)

Klicsko sajnálkozva állapította meg, hogy Kijev, amely egykor a kertek és műemlékek városa volt, mára “kődzsungellé” vált. A kétméteres óriásnak ez már a második nekifutása: 2006-ban veszített Leonyid Csernoveckij különc milliomos bankárral szemben, aki egyebek közt arról híresült el, hogy az alkalmazottak hazugságvizsgálóval való ellenőrzésére buzdított és arra, hogy pénzzel kárpótolják a szegényeket a stresszért, amelyet a gazdagok szomszédságában lakva kell elszenvedniük.

Az egykori WBC nehézsúlyú bajnok 2005-ben vonult vissza az ökölvívástól, s bár 2007-ben bejelentette visszatérését, az késik hátbántalmai miatt. Öccse, Vlagyimir is ökölvívó, WBO- és IBF nehézsúlyú bajnok. Az ukrán parlament Csernoveckij korrupciós ügyei miatt írt ki május 25-re előrehozott polgármester-választást Kijevben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik