Élet-Stílus

Bütykös csótány és a többiek

Skorpiók, madárpókok, távol-keleti koronás botsáskák. Preparált és élő érdekességek, a bütykös csótánytól a tíz centis hernyókig – egyesekre még megrendelési előjegyzést is felvesznek. A rovartani társaság rovarbörzéjén jártunk.

Tudták, hogy a legnagyobb ismert rovarfaj az arasznyi méretet is elérő dél-amerikai óriáscincér? És, hogy a bogárvilág nehézpáncélosai a trópusi góliátbogarak és herkulesbogarak? Közülük a legnagyobbak tömege elérheti akár a tíz dekát is. A Magyar Rovartani Társaság szervezésében rendezett rovarkiállításon és börzén minderről saját szemünkkel győződhettünk meg, és nem átallottunk lencsevégre kapni az ízeltlábú csodákat.

A kísértetbogarak meghökkentő szín- és formagazdagsága, a színjátszó testű díszbogarak csillogó fénye a természeti népeket arra indította, hogy ékszerként aggassák ezeket a rovarokat magukra. A dél-amerikai Morpho-lepkéknek kéken tündökölnek szárnyai, ezekből készítették régen az amerikai dollárok gyártásához a kék festéket.

Skorpiók, ájtatos manók, trópusi darazsak, madárpókok,
levélutánzó sáskák, távol-keleti koronás botsáskák. Preparált és élő érdekességek, a bütykös csótánytól a tíz centis hernyókig – egyesekre még megrendelési előjegyzést is felvesznek. Számtalan ijesztő, vagy barátságos (kinek melyik) rovarféle lencsevégen – nézze meg videónkat!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik