Élet-Stílus

Humor a kerámiában

admin
admin

2006. 08. 23. 08:00

Francia és magyar keramikusok munkáiból nyílt emlékezetes kiállítás a Csók Galériában. Mottója: humor a kerámiában.

A kiállítás ékes bizonyítéka, hogy a humor mindenütt képes utat törni magának, még ott is, ahol létezését el nem tudjuk képzelni. Művészetkritikusok azt mondják, ez az utca művészete, mások azt: publiciti. A lényeg, hogy a közönséghez közel tudnak jutni.

És akárhogyan is, ez érték. Ilyennek mondható például Árvay László csirkesorozata, mint például az Ebédszünet és az Egérkomfort, vagy a La Fonten-sorozatai, Balog Anikó átlényegült hangszerei, szellemes kerámia halai, Bálint Zsombor különös Helye, Philippe Ménard röfikancsója vagy marhakorsója, Marie-Pierre Méhenstnél a Varázsfuvola madarászának billegései. Egy kis jókedv a hétköznapokban.


A Csók Galéria egyébként élen jár a kortárs művészek „foglalkoztatásában”, bemutatásában, rendszeresen ad számukra kiállítási lehetőséget, egyben megélhetésüket, publicitásukat is felkarolva. Különösen a kisplasztika és a festészet talált otthonra náluk, mert a Váci utca közönsége körében ezek népszerűek, keresettek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.