Belföld

Visszaadja kitüntetését a Debreceni Egyetem egyik docense

Debreceni Egyetem (debreceni egyetem)
Debreceni Egyetem (debreceni egyetem)

Erdős Melinda habilitált egyetemi docens, csecsemő- és gyermekgyógyász, infektológus, immunológus, allergológus szakorvos 2014-ben kapott “Rektori Dicséretet” a Debreceni Egyetemen, amit szerdán visszaküldött a Debreceni Egyetem Rektori Hivatalába.

Ezzel a lépésemmel is tiltakozni kívánok a dr. Szilvássy Zoltán által személyemmel és családommal szemben elkövetett szakmai brutalitások és emberi aljasságok sorozata ellen, amelyeket tanszékvezetői és klinikaigazgatói pozíciómban követett el

– írja levelében.

A docens lapunknak írt levelében azt állítja, hogy a rektor az általa vezetett Infektológiai és Gyermekimmunológiai Tanszéket/Klinikát “maffiaszerű, brutális eszközökkel beosztottjaival együtt puccsszerűen szétrombolta”.

A több évtizedes munkával felépített, nemzetközileg elismert klinikai, oktatói és kutató tevékenységet végző Tanszék és az általa működtetett Laboratórium elleni brutális és kriminális támadás szembemegy mindannak, amelyet európai egyetemi szellemiségnek és egyetemi vezetői mentalitásnak nevezhetünk. A brutális tanszékrombolás miatt a nemzetközi szakmai közvélemény is élesen felemelte a hangját, de az írásbeli tiltakozásokra egyetlen egy válasz sem érkezett a rektori funkciót betöltő dr. Szilvássy Zoltántól. A példátlanul gonosz és mind formájában, mind tartalmában aljas rombolásról Balog Zoltán EMMI minisztert, Lovász László MTA elnököt és Orbán Viktor miniszterelnököt is tájékoztattuk, de leveleinkre az elmúlt, közel két év során nem érkezett válasz

– áll Erdős Melinda levelében.

Erdős Melinda azt mondja, azért adja vissza kitüntetését, hogy segítse “a Debreceni Egyetemen kialakult áldatlan állapot mielőbbi megszüntetését, a korábbi alkotó és kulturált egyetemi légkör visszaállítását”.

E-mailen megkérdeztük a Debreceni Egyetemet is, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik