Belföld

Úgy találta fel a Fidesz a nemzeti konzultációt, mint az emberiség a tüzet

Kósa Lajos a relativitáselméletet is behozta a Soros-terv mellé.

Sajtótájékoztatót tartott csütörtökön a Fidesz leköszönő frakcióvezetője, Kósa Lajos annak kapcsán, hogy a kormány „nemzeti konzultációt” hirdet a „Soros-tervről”.

Az Index videójának tanúsága szerint Kósa arról beszélt, hogy a „Soros-terv” része a határzár elbontása és az, hogy a bevándorlókat 9 millió forinttal kell segíteni, sőt „ez a Soros-terv maga”. Kifejtette:

azért, hogy ne lehessen a magyar embereket megtéveszteni és tudjuk, hogy ezzel kapcsolatban mi a magyar emberek álláspontja, ezért gondoltuk azt, hogy egy nemzeti konzultációra kérjük meg a kormányt.

A portál riportere megkérdezte Kósa Lajostól, hogy a frakcióban kinek jutott eszébe a nemzeti konzultáció. A frakcióvezető azt válaszolta: nem tud megnevezni ötletgazdát, vita volt, és „különböző összefüggésekben ez elhangzott”. Nem akart konkrét nevet említeni, mint kifejtette:

Ki találta fel a kereket? Valaki biztos feltalálta, mert nem volt kerék, most meg van. Mégsem tudjuk, hogy a kereket ki találta fel, valószínűleg nagyon sok mindenki. A relativitáselmélet egyszerűbb, bár Poincarénak is van benne része, de mégiscsak Einsten nevéhez kötődik. A tüzet nem tudom, ki találta fel, de fontos lenne tudni, a nemzeti konzultáció megint úgy alakult ki egy vitában, hogy ezt kell csinálni, többfajta ötlet volt, ezért nincs ötletgazda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik