Belföld

Agyő, Fidesz – “Algyő az egész országnak üzent”

Iskolapélda? Lázár János hiába kampányolt, a Fidesz nagyot bukott.

Vasárnap újra a független Molnár Áront választották Algyő polgármesterévé. Fölényesen. A 2451 szavazatból 1794-et ő kapott, ráadásul a képviselő-testületbe is csak olyanok kerültek be, akiket ő kért fel. A nyolc helyért huszonhatan indultak, de a polgármester korábbi ellenzékéből “hírmondó sem maradt a testületben” – írja a Délmagyar.hu.

Algyő az egész országnak üzent. Hiába állt egy teljes párt a mocskolódás mögött, és hiába adta áldását erre egy országgyűlési képviselő, egy józan programról lejárató kampányt indítani az eredmények tükrében nem volt túl logikus lépés.

Iskolapélda?

Molnár Áron a lapnak így értékelte a kampányt, amelybe Lázár János is beszállt. Szerinte az Algyő legyen az algyőieké csoport totális győzelmet aratott, amiből az ellenük

aljas kampányt folytatóknak le kell vonniuk a következtetést.

A polgármester azt mondta, nem azt akarja, hogy mindig mindenki vele értsen egyet, az értelmes vitákat támogatja, ha a cél a település életének javítása. Ezért próbált olyan embereket megnyerni az indulásra, akik tudásukkal minden szakterületet lefednek.

Molnár szívesen leülne a térség parlamenti képviselőjével, Lázár Jánossal megbeszélni Algyő jövőjét. A miniszter a választás előtt három nappal járt ott és beszédével nem a régi-új polgármester csapatát támogatta. Korábban a településen nagy vihart kavart, hogy a tanárok, a szülők és az önkormányzat akarata ellenére lett iskolaigazgató Gondáné, akinek a férje akkor még a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője volt.

Nem érdekelte a minisztériumot a tiltakozás, Gondáné került az algyői iskola élére
A szülői munkaközösség hétszáz aláírást gyűjtött össze ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik