Belföld

Világháborús bombákat találtak a II. kerületben

Több világháborús robbanótestet is találtak egy építkezés közben Budapest II. kerületében csütörtök délután, a Baka utcában, hat társasházat kell kiüríteni – közölte a honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje.

Markovics Zita szerint eddig hét robbanótest került elő, de a terület átvizsgálását és a robbanótestek beazonosítását csak azután kezdik meg a tűzszerészek, hogy az érintett lakásokat kiürítik. Mint mondta, hat társasház közös udvarán találták a bombákat, a rendőrség már megkezdte a kiürítést. A Baka utcát nem kell lezárni.

Frissítés: 20 szerkezetet szállítottak el

Több mint húsz robbanótestet találtak a Baka utcában, a világháborús hadianyagokat későbbi megsemmisítésre gyűjtőbe vitték estére. A terület átvizsgálásának befejeztével visszatérhetett otthonába az érintett hat társasház több mint ötven lakója.

A kommunikációs tiszt szerint főként aknagránátokra bukkantak. Előkerültek egyebek mellett német aknavető gránátok, kézigránátok, de egy szovjet sorozatlövő rakétát és több mint 10 kilogrammnyi robbanótest-maradványt is találtak.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik