Belföld

Munkahelyi balesetként kezelik a Dózsa György úti halálos gázolást

M. Richárd egy Citroënnek ment neki, két utas meghalt. Az autó egy külső telephelyről tartott vissza a Fővárosi Vízművek központi épületébe, ezért munkahelyi balesetként kezelik az ügyet – írja a Zoom.hu.

Semmi nem indokolta, hogy lecsukják a Dózsa György úti gázolót
M. Richárd házi őrizetben védekezhet tovább, az általunk megkérdezett ügyvéd szerint intelligens ítélet született. Legfeljebb nyolc évet kaphat, de könnyen lehet, hogy jóval kevesebbel megússza.

A korábbi hírek szerint hazafelé tartottak, ez változott mostanra. Ikanov Gábor ügyvéd szerint amennyiben a baleset valóban a szervezett munkavégzés ideje alatt történt, a vízműveknek nincs választása.

Az elhunyt két utas vonatkozásában a munkáltatót kártérítési felelősség terheli, ami nem kegy, hanem törvényi kötelesség.

Hozzátette, így egy éven belül azért illene teljes körű kártérítéshez hozzájuttatni a halálos áldozatok hozzátartozóit.

Korábban megszólalt a gázoló M. Richárd is, a műszaki szakértő véleménye szerint 135-140 km/órás sebességgel csapódott a balra kanyarodó Citroënbe, jogosítványa nem volt, közúti szabálysértés miatt is folyt ellene akkor eljárás, vizeletében pedig a kokain inaktív bomlástermékét mutatták ki.

A Zoomnak a rendőrség most azt mondta, a Citroën sofőrjének a jogosítványát is bevonták, mivel

a járművezető azzal gyanúsítható, hogy közúti veszélyeztetés közúti baleset során maradandó fogyatékosságot, halált, kettőnél több ember halálát vagy halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset okozása, járművezetés ittas állapotban, illetve járművezetés bódult állapotban bűncselekményt követett el.

De továbbra sem gyanúsítják semmilyen bűncselekménnyel, erre egészségügyi állapota miatt nem kerülhetett sor a rendőrség szerint. Annak ellenére sem, hogy a Honvédkórház május végén kielégítő, általános állapotban hazaengedte a férfit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik