Belföld

Róna Péter sötét jóslata az orbánizmus jövőjéről

Róna Péter (Róna Péter)
Róna Péter (Róna Péter)
Szerinte a kormányfő által meghirdetett "vallás" nemcsak az EU-val, hanem a kereszténységgel is szembemegy

A közgazdász a Hír Tv-ben azt mondta, nem tud róla, hogy ő lesz majd az állítólagos Jobbik–MSZP–LMP választási összeborulás motorja, ahogy a kormánypárti Magyar Idők állította, de nem különösebben akar reagálni egy ilyen pongyola írásra.

Ez egy komolytalan dolog, nincs beazonosítva a forrás, engem nem kérdeztek, teljesen pontatlan fogalmazások, állítások, satöbbi, nincs mit se megerősíteni, se semmit se cáfolni.

Róna Péter fontosabbnak tartotta, hogy mára teljesen világossá vált, hogy az Orbán Viktor által meghirdetett orbánizmus “a Szent István-i küldetés tagadása”.

Az orbánizmus az új vallás?
Amikor a vallás igazolja a politikát. Az orbánizmus „igazi hungarikum".

A 2018-as választás arról szól: vagy Szent István, a keresztény Európába való betagozódás, vagy pedig az abból való kimaradás.

És akkor lesz nekünk Orbán Viktor, Erdogan, Putyin és társaik.

Róna Péter szerint Magyarország az uniós csatlakozáskor arra kapott meghívást, hogy vegyen részt a közös európai sors megalkotásában, de Orbán Viktor ezt nem akarja.

Tagadja, és azt mondja, márpedig a nemzet, a nemzeti szuverenitás a legfontosabb dolog a világon, és ő közös sorsot nem vállal.

A magyar kormányfő abban reménykedett, hogy 2017 az európai lázadás éve lesz, ám ehhez képest, a hozzá hasonlók történelmi vereséget szenvedtek Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Németországban pedig alig léteznek. A közgazdász jelezte, nem akarja sem Orbánt, sem a követőit ócsárolni, a magyarok választhatnak.

Vagy ez, vagy az; nem lehet elsumákolni, nem lehet elkenni, nem lehet elszórakozni és nem lehet eltaktikázni, mert már fél lábbal az Európai Unión kívül vagyunk.

Róna Péter a kvótaügyről azt mondta, a kevesebb mint 2000 menekült elutasításával nemcsak Európára, hanem a kereszténységre is nemet mondtunk. Ha a magyarok ezt a politikát választják, akkor Európa Magyarországból nem kér. Szerinte nagy gond, hogy a Szent István-i Magyarország nem él a magyarok szívében, az Európai Unióra pedig mint egy fejős tehénre tekintünk:

„jöjjön a pénz és kész, és egyébként hagyjanak minket békében.”

Róna Péter végül jelezte, nincs pártkötődése, rálátása a pártok belső viszonyaira, terveire. Magyar hazafiként tartja kötelességének, hogy felhívja honfitársai figyelmét, hogy – a nyugati világban hallottak, tapasztaltak alapján  – nem babra megy a játék, sorsdöntő helyzet előtt állunk, vagy kint maradunk Európában, vagy bent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik