Belföld

Orbán megalázta Bözsi nénit?

Nagy József
Nagy József

újságíró. 2017. 05. 15. 13:58

Vona szerint igen. Kövér László leteremtette a fideszeseket. A Parlamentből tudósítunk.
Korábban a témában:

Körmetlen macskának nehéz fára hágni.

A KDNP-s Hollik Istvánt idéztük, ő kezdte e népieskedéssel ma a napirend előttiek sorát.

Nem meglepően a jobbikos Szilágyi Györgynek a Dömötör Csaba államtitkárhoz intézett múltheti mondatán rugózott a képviselő, konkrétan ezen a szép képen:

Gyere ki, úgy nyakon baszlak, hogy leszáll a fejed!

Nos, bár Szilágyi azóta dömpernyi homokot szórt a fejére, abban biztosak lehetünk, hogy jövő tavaszig a Jobbik kormánypárti nyakon ‘szása lesz soron.

Hollik kitunkolta a sztorit: úgy véli, “hiába a cicás szelfik, a cuki paravánok mögül kilóg az agresszív lóláb”, és bizony “az agresszió végigkíséri a Jobbik történetét”, s Vona képtelen visszafogni az áradatot.

Hollik ismert már ilyen alakot a magyar modern politikatörténetben, hiszen “Gyurcsány is szemkilövetett a végén”.

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

Szalonna, szalonna, szalonna

A páttársának válaszoló Rétvári államtitkár hosszan sorolta jobbikos képviselők korábbi kombatáns tetteit, szavait (a Jobbik gárdamellényben jött, csoportok elleni agressziókeltésben jeleskedett, s most ugyanonnan folytatja), majd a valóságtól csöppet sem zavartatva oda lyukadt ki, hogy a Jobbik lényegében annyi változott, hogy a kurucinfótól az Indexig jutott.

Ha már Holliknak volt egy közmondása, Rétvárinak is lett egy, sőt nem is egy, hanem három.

Az alap:

Kutyából nem lesz szalonna.

A csavar, majd a csavar csavara:

Kommunista kutyából nem lesz szalonna… És radikális kutyából sem lesz szalonna!

Vona és Bözsi nénik

A Jobbik elnöke szintén napirend előtt két Bözsi nénit idézett a kupola alá. A klasszikus népi-vicces, “csíra Bözsi nénit”, pontosabban Szaniszlót, a korpulens kisfiút, ki az asszony szólogatta kertkapuból, valamint azt a Bözsi nénit, akinél a minap a miniszterelnök járt, hogy bejelentse neki a legújabb nyugdíjemelést.

Vona szerint “első nyugdíjemelő Viktor zsebre tett kézzel látogatta meg Bözsi nénit”, kerülte a szemkontaktust, “lefagyott, az egyetlen emberi pillanata az volt, amikor megpillantotta Bözsi néni disznóját, és előjött belőle a földesúr, hogy majd ő eldönti, megadja-e az emelést”. A pártelnök szerint “ez nem píárvideó, hanem tragédiavideó”, az sugárzik belőle, hogy a kormányfő nem tisztelik az időseket.

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel Mátyás

Bezzeg a Jobbik, ha hatalomra kerül, így Vona, mindenkinek megadja majd a tiszteletet, “a despotikus bűz helyett jogbiztonságot, európai bért” hoz a hazára: negyven én munkaviszony után a férfiak is mehetnek majd nyugdíjba, a a nyugdíjkosárban áfája csökken, s a szegényeknek kedvezve differenciáltan emelkedik a nyugdíj.

A szokásos vonai zárszó:

Nem lehet mindent ellopni, és semmi sem tart örökké… Önöknek 2018-ban vége, önök 2018-ban meg fognak bukni.

Vona beszédét kormánypárti bekiabálások tarkították, aminek meglett büntetése, ugyanis Kövér László, dicséretes módon, leteremtette saját párttársait.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.