Belföld

Két riasztást is kiadtak – felhőszakadás, 80-100 km/órás szél jöhet

A heves zivatar, illetve a felhőszakadás miatt frissült a veszélyjelzés.

Továbbra is érvényes a korábbi első- és másodfokú figyelmeztetés (citrom-, narancssárga), de már a járásokra bontott elsőfokú riasztásokat (heves zivatar, felhőszakadás miatt) is kiadták szinte a fél országra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sok esőre, többfelé jégesőre, felhőszakadásra, viharos széllel kísért heves zivatarokra kell készülni. Lehűlés nem várható, marad a 20-25 fok körüli meleg – írja a Kiderül.hu. Főleg az északi, északkeleti országrészben lehet heves zivatar, felhőszakadás, jégeső, komolyabb szélroham. Késő estére 13 és 21 fok közé hűl le a levegő.

A szombat éjfélig érvényes szöveges figyelmeztetés szerint pénteken délutántól heves, gyorsan mozgó zivatarokra főként az Észak-Dunántúlon és az Alföldön kell számítani. A viharos (80-100 km/h) szélrohamok, nagyobb méretű jég, felhőszakadás az ország északkeleti harmadában fordulhat elő legnagyobb eséllyel.

Az éjszaka első felében megszűnnek, majd szombat hajnaltól helyenként, főleg a délkeleti és északi területeken ismét kialakulhatnak zivatarok. Szombaton a szórványosan kipattanó zivatarokat legnagyobb eséllyel a Dunától keletre kísérhetik – a péntekinél kevésbé – heves jelenségek (60-80 km/h-s széllökések, nagyobb méretű jég, főként az Északi-középhegységben felhőszakadás).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik