Belföld

Újra megszólalt az Orbánnal konzultáló Bözsi néni

Orbán Viktor Facebook-oldalára töltötték fel szombaton a “Nemzeti Konzultáció Bözsi nénivel” című videót, amelyben a miniszterelnök egy csokor virággal érkezett özvegy Csúcs Imrénéhez.

A hvg.hu is megkereste az asszonyt, aki a lapnak arról is beszélt, hogyan választhatta ki éppen őt Orbán. Szerinte mondták neki, hogy van egy néni, aki egyedül van a faluban, pedig ez egyébként nem igaz, mert van még ott egy idős hölgy és egy család aki Romániából jött.

Bözsi néni csak egy kis időre hagyta el a falut, de olyan is volt, hogy teljesen egyedül élt ott.

A miniszterelnök egyik embere a csengeri uszoda átadása előtt egy nappal kereste fel az asszonyt, hogy közölje, másnap meglátogatná őt Orbán Viktor. Bözsi néni azt mondta, szívesen veszi a látogatást,

jöjjön, ha kedve van.

Az asszony szerint Orbán nem kért a neki kínált süteményből és üdítőből, nagyon közvetlen volt, nem volt kényes, ezt abból állapította meg, hogy

mikor mondta, leült a konyhában és a szobában is, és megnézett mindent.

A néni megjegyezte azt is, hogy a miniszterelnök még a malacoknak is odaköszönt, “helló, röfik”, mondta. Bözsi néni felidézte azt is, hogy a miniszterelnök arról is beszélt, hogy ő hogyan segített az apósának a birkáknál, ezen kívül tanácsokkal is ellátta arról, hogy kell megvédeni a vályogházat az egerektől és a vakondoktól. A miniszterelnök azt mondta, neki is van egy vályogháza.

Bözsi néni arról már csak ismerőseitől értesült, hogy Gyurcsány reagált arra, hogy a videóban az idős hölgy azt mondta, ő vette el a 13. havi nyugdíjat. A hölgy az erről szóló párbeszédet annyival zárta:

mindegy, elvették, ez igaz.

Bözsi néni nyugdíja egyébként jóval kevesebb, mint a 120 ezer forintos átlag.

A néni azt is elárulta, hogy 12 éve egy rablás áldozata lett, ekkor támadói megkötözték és megverték, elvitték az összes pénzét – 27 ezer forintot – és a frissen fagyasztott disznóhúst. Azóta nem nyilatkozik szívesen.

A településen egyébként 4D-s mozi is van, ahol pár perces animációs rajzfilmeket vetítenek. A mozi 9 férőhelyes, de 3 nézőnek már bekapcsolják a vetítést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik