Budapest, 2017. március 4.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a párt tisztújító kongresszusán a fővárosi Millenárison 2017. március 4-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Belföld

Gyurcsány: “Lejárt a 72 óra”, Orbán imádkozhat

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 04. 27. 13:23

A kormányfő korábban kimosolyogta, a Fidesz lehülyézte.

A Demokratikus Koalíció elnöke maga emlékeztetett rá, hogy a miniszterelnök eddig nem reagált arra, hogy az elmúlt napokban többször is azt állította, hogy

Oroszország megfelelő szervei információkkal rendelkeznek a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető, olyan törvénytelen pénzmozgásokról, amelyek rávilágítanak a párt és elnökének törvénytelen és tisztességtelen finanszírozására.

Mint írta, közvetítőkön keresztül lehetősége volt betekinteni olyan dokumentumok másolataiba, melyek alátámasztják, hogy a miniszterelnök Moszkva által zsarolható helyzetben van, ezért elvárta, hogy a miniszterelnök vagy tisztázza magát, vagy indítson ellene jogi eljárást. Erre 72 órát adott Orbán Viktornak.

A 72 óra lejárt, a miniszterelnök nem tisztázta magát és nem indított jogi eljárást.

Gyurcsány állításait fenntartja, és felelőssége teljes tudatában közölte, hogy – ha az általa látott dokumentumok hitelesek – a miniszterelnök súlyosan megsértette a magyar törvényeket, elárulta hazáját.

Nem Magyarország miniszterelnökeként, hanem Oroszország zsarolható ügynökeként tevékenykedik. Biztosíthatom arról, hogy minden törvényes eszközzel azon leszek, hogy állításaimat a dokumentumok megszerzésével és nyilvánosságra hozatalával bizonyítsam.

Gyurcsány a kormányfőt és a választókat is arról biztosította, hogy semmilyen olyan lépést nem tesz ezért, amely sértené a hazát, a törvényeket, elárulná esküjét, hogy Magyarországot és csak Magyarországot képviseli.

A miniszterelnöknek egyetlen lehetősége maradt, imádkozhat, hogy a dokumentumok ne kerüljenek nyilvánosságra, mert ez nem egyszerűen politikai bukásához, hanem évtizedes börtönbüntetéshez, emberi, morális, politikai megsemmisüléséhez vezet.

Az igazság bizonyíthatóságát kívánva, a továbbiakban a fentiek értelmében fogok eljárni.

Korábban a DK elnökének vádjaira így reagált a Fidesz. Szó szerint másoljuk ide:

Gyurcsány Ferenc egyszerűen meghülyült – Reagálás Gyurcsány Ferenc (DK) nyilatkozatára
Mindig is tudtuk, hogy bolond lyukból bolond szél fúj. Gyurcsány Ferenc egyszerűen meghülyült.
Kiadó: Fidesz-frakció

Az ATV riportere hétfőn, a Szakma Sztár fesztiválon arról kérdezte a miniszterelnököt, feljelenti-e Gyurcsányt. Orbán visszakérdezett: „Kit?”, majd mosolyogva elment.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának egykori szocialista prominense a 168 Órának azt mondta, ő a kormányfőt nem tartja megvesztegethetőnek, de azt is biztosra veszi, hogy az oroszok iratok nélkül nem hagyták el Magyarországot.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.