Belföld

Betöréssel állt bosszút volt főnökén a hevesi hentes

Betöréssel bosszulta meg munkahelyi sérelmeit egy füzesabonyi hentes. Az ügyészség folytatólagosan, kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja a férfit, és azt próbálja elérni, hogy közmunkára küldjék büntetésül, illetve, hogy térítse meg egykori főnöke csaknem 200 ezres kárát.

A hentes 2016 áprilisának első hétvégéjén azért kereste fel volt munkahelyét, egy Füzesabony környéki húsüzemet, hogy  nagyobb mennyiségű hentesárut lopjon el. Átmászott a kerítésen, betörte az ablakot és a folyosón összeszedte a zsákmányt: 30 kilogramm tokaszalonnát.

Néhány nappal később, az éjjeli órákban ismét megjelent a vágóhídon, és hasonló módszerrel ezúttal 26 kilogramm szűzpecsenyét és csont nélküli tarját vitt el.

Harmadszor tavaly április 12-ére virradóan járt az húsüzemben, amikor – a korábbi módszerrel – 20 kilogramm füstölt kolbászt, 10 kilogramm szűzpecsenyét, valamint 25 kilogramm karajt sikerült szereznie.

A több évtizede a szakmájában dolgozó hentes a gyanúsítotti kihallgatásakor azt mondta, így akart elégtételt venni volt munkáltatóján, mert szerinte megérdemelte, hogy betörjenek hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik