Róna Péter (Róna Péter)
Belföld

Róna: Orbánt és sleppjét elsöprik

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 04. 18. 08:25

A közgazdász szerint az országnak már nincs szüksége Orbán Viktorra.

Róna Péter a Hír Tv-nek azt mondta, a jelenlegi kormánynak már egyáltalán nincs olyan mondanivalója, ami értelmezhető, használható lenne. A kormány nem érti a világot. Azt, hogy 2017-ben Oxford már egyáltalán nincs messze, nincsenek távolról jövő emberek, együtt élünk egy világhálózat tagjaiként. Szerinte olyan összefüggések vannak, amelyek ezt a

szerencsétlen társaságot, Orbánt és sleppjét

– inkább előbb, mint utóbb – egyszerűen elsöprik.

A közgazdász szerint a kormányfő nem érti, hogy a CEU Amerika, Magyarország és az alapító Soros György óriási sikere, amiben az országnak „gyönyörködnie” kellene, élvezni, hogy 25 év alatt a semmiből Európa egyik legjobb felsőoktatási intézményét hozták létre magyarok, amerikaiak és támogatóik. Róna Péter úgy vélte, ez egy nagyon tehetséges ország, „fiai és lányai” megállják a helyüket, nincs szükségük Orbánra, még kevésbé Putyinra vagy Erdoganra, akik az ő világát képviselik.

Ő abba a világba tartozik. Mi nem. Mi egy európai, fejlett világba tartozunk, mert mi tudjuk, hogy ebben a világban meg tudjuk állni a helyünket, míg ő nem.

Róna Péter szerint le kell váltani a kormányt, ami jövőre meg is fog történni, mert az ország Szent István népe, a fejlett, keresztény Nyugathoz tartozik, nem lehet onnan kimozdítani, ám Orbán Viktor nem keresztény. 

Ő egy ízig-vérig pogány, a kereszténység legfontosabb alaptanításait teljes mértékben tagadó egyén. Lát ebben az emberben valaki egy fikarcnyi felebaráti szeretetet? Lát ebben az emberben valaki bármiféle nyomát a krisztusi tanításnak? Lát ebben az emberben valaki könyörületet, segítő kezet az elesettek iránt? […] Ez az ember a gyűlölet, a hamis vádaskodás, a hazudozás, az ámítás embere, nem pedig a keresztény tanoké.

A közgazdász arra a kérdésre, hogy sokan úgy vélik, éppen a kereszténységünket fenyegetik a menekültek (Soros György, Brüsszel), azt mondta, ebben és sok más kérdésben is Ferenc pápát követi, nem Orbán Viktort, bár szerinte is óriási probléma a menekültkérdés és a határokat védeni kell.

Igen, vannak közöttük terroristák és bűnözők is. Igen. De azt mondani, hogy a háború borzalmaitól menekülő minden egyes ember gazember, akinek nem jut semmi, aki nem kaphat semmit… Ez egy keresztény ember? Van valaki, aki ezt elhiszi? Hát ilyen nincs…”

A közgazdász a Magyar Nemzetnek azt mondta, Orbán Viktor hiába tekintget keletre, próbálja átvenni az ottani ázsiai módszereket, ez nálunk nem működőképes, a kormány jelenlegi gazdaságpolitikájával pedig nincs kitörési pont. A fiatalok akkor maradnak, vagy térnek haza, ha az ő bizánci tákolmánya összeomlik.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.