Belföld

Róna: Orbánt és sleppjét elsöprik

Róna Péter (Róna Péter)
Róna Péter (Róna Péter)
A közgazdász szerint az országnak már nincs szüksége Orbán Viktorra.

Róna Péter a Hír Tv-nek azt mondta, a jelenlegi kormánynak már egyáltalán nincs olyan mondanivalója, ami értelmezhető, használható lenne. A kormány nem érti a világot. Azt, hogy 2017-ben Oxford már egyáltalán nincs messze, nincsenek távolról jövő emberek, együtt élünk egy világhálózat tagjaiként. Szerinte olyan összefüggések vannak, amelyek ezt a

szerencsétlen társaságot, Orbánt és sleppjét

– inkább előbb, mint utóbb – egyszerűen elsöprik.

A közgazdász szerint a kormányfő nem érti, hogy a CEU Amerika, Magyarország és az alapító Soros György óriási sikere, amiben az országnak „gyönyörködnie” kellene, élvezni, hogy 25 év alatt a semmiből Európa egyik legjobb felsőoktatási intézményét hozták létre magyarok, amerikaiak és támogatóik. Róna Péter úgy vélte, ez egy nagyon tehetséges ország, „fiai és lányai” megállják a helyüket, nincs szükségük Orbánra, még kevésbé Putyinra vagy Erdoganra, akik az ő világát képviselik.

Ő abba a világba tartozik. Mi nem. Mi egy európai, fejlett világba tartozunk, mert mi tudjuk, hogy ebben a világban meg tudjuk állni a helyünket, míg ő nem.

Róna Péter szerint le kell váltani a kormányt, ami jövőre meg is fog történni, mert az ország Szent István népe, a fejlett, keresztény Nyugathoz tartozik, nem lehet onnan kimozdítani, ám Orbán Viktor nem keresztény. 

Ő egy ízig-vérig pogány, a kereszténység legfontosabb alaptanításait teljes mértékben tagadó egyén. Lát ebben az emberben valaki egy fikarcnyi felebaráti szeretetet? Lát ebben az emberben valaki bármiféle nyomát a krisztusi tanításnak? Lát ebben az emberben valaki könyörületet, segítő kezet az elesettek iránt? […] Ez az ember a gyűlölet, a hamis vádaskodás, a hazudozás, az ámítás embere, nem pedig a keresztény tanoké.

A közgazdász arra a kérdésre, hogy sokan úgy vélik, éppen a kereszténységünket fenyegetik a menekültek (Soros György, Brüsszel), azt mondta, ebben és sok más kérdésben is Ferenc pápát követi, nem Orbán Viktort, bár szerinte is óriási probléma a menekültkérdés és a határokat védeni kell.

Igen, vannak közöttük terroristák és bűnözők is. Igen. De azt mondani, hogy a háború borzalmaitól menekülő minden egyes ember gazember, akinek nem jut semmi, aki nem kaphat semmit… Ez egy keresztény ember? Van valaki, aki ezt elhiszi? Hát ilyen nincs…”

A közgazdász a Magyar Nemzetnek azt mondta, Orbán Viktor hiába tekintget keletre, próbálja átvenni az ottani ázsiai módszereket, ez nálunk nem működőképes, a kormány jelenlegi gazdaságpolitikájával pedig nincs kitörési pont. A fiatalok akkor maradnak, vagy térnek haza, ha az ő bizánci tákolmánya összeomlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik