Belföld

Kövér László újra lesújtott, nem díjazza a tiszteletlenséget

Szél Bernadettre, Sallai R. Benedekre, Ikotity Istvánra, Kulcsár Gergelyre, Egyed Zsoltra.

A házelnök öt határozati javaslatot terjesztett elő külön-külön, hogy csökkenthesse öt renitens ellenzéki politikus tiszteletdíját. Mint írta, fenntartja korábbi döntését, amellyel százezer-százezer forinttal büntette három LMP-s képviselő (Szél Bernadett, Sallai R. Benedek és Ikotity István) plakátos akcióját.

Kövér László nem méltányolta, hogy az Országgyűlés március 6-i ülésén az ellenzéki politikusok az “Önök szerint lehet zöld felület nélkül élni” című interpelláció alatt egy-egy képekkel, szöveggel ellátott plakátot emeltek a magasba. Ezeket. Botrány!!!

ORCZY-KERT ELŐTTE, UTÁNA

DAGÁLY STRAND ELŐTTE, UTÁNA

HAJÓGYÁRI SZIGET ELŐTTE, UTÁNA

A plakátokra ugyan előzetesen próbáltak engedélyt kérni, de a Házbizottság ülésén nem volt konszenzus, így a kérelmet Kövér elutasította, majd a szemléltetés után javasolta a százezres büntetéseket a Házbizottságnak. Mivel ebben sem volt egyetértés, megint ő döntött.

Az ellenzéki politikusok a házelnöki döntés hatályon kívül helyezését kérték a Mentelmi bizottságtól, mondván, a szankció sérti az Alaptörvényt, az európai szintű alapjogi minimumot, az Európai Emberi Jogi Bíróság korábbi ítéletét. A Mentelmi bizottság sem tudott megegyezni, így végül az Országgyűlésnek kell majd határoznia a házelnök döntéséről.

50 ezret ért a “Stróman” Mészáros

Kövér László az LMP mellett a Jobbik képviselőit (Kulcsár Gergelyt, Egyed Zsoltot) is megbüntette. Ők a miniszterelnök széke elé Mészáros Lőrinc figuráját állították, kezében „Stróman” felirattal. Ezért  ötvenezer-ötvenezer forinttal csökkent a tiszteletdíjuk. Erről szintén vita nélkül dönt a T. ház.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik